Wpis z mikrobloga

@gehenna_potomkiem_weza Aha, ja wolę być p-----m i żyć na własnych warunkach i mieć w dupie czerwone światła...

To, że wegetujesz to tylko siedzi w głowie. Nie będę Ci dawał za dużo rad, bo kończę zmianę w kołchozie i zaraz wsiadam do v8.

Zacznij od małych zmian, wróć do domu okrężną drogą. Idź do wojska na miesiąc. Idź do pubu w weekend i posiedź przy barze... A dalej będzie z górki...
makgyvergaleriapl - @gehennapotomkiemweza Aha, ja wolę być p-----m i żyć na własnych ...
  • Odpowiedz
@gehenna_potomkiem_weza No ale co ty myślisz że żyjąc jako ten "idiota cieszący się meczami" nie będziesz miał żadnych problemów?

Dla mnie to złudne myślenie wykopwych przegrywów którzy myślą że tylko oni mają problemy, tylko oni mogą się z czymś zmagać itd.
  • Odpowiedz
  • 4
@gehenna_potomkiem_weza niby masz racje ale niektórzy nienawidzą swojej pracy a nie mogą jej zmienić bo toną w długach, bo mają kredyt jeszcze na 15 lat albo zrobili bachora i ich wydymała baba.
Ty masz wybór nadal...
  • Odpowiedz
Dla mnie to złudne myślenie wykopwych przegrywów którzy myślą że tylko oni mają problemy, tylko oni mogą się z czymś zmagać itd

@sylwke3100: sam tak długo myślalem, to dosyć normalne jak Cię dreczą problemy. Jak się człowiek naprostuje, to widzi je u innych.
  • Odpowiedz
@sylwke3100: Hej.

Dla mnie to złudne myślenie wykopwych przegrywów którzy myślą że tylko oni mają problemy, tylko oni mogą się z czymś zmagać itd.

Nigdy tak nie myślałem. Tylko widzisz, co z tego, że inni mają swoje problemy, a ja mam swoje? Ze swoim nie potrafię sobie poradzić i co myślenie o tym, że ktoś inny ma gorzej, bo choruje, bo jest bezdomny i tak dalej zmieni? I tak, przyznaję
  • Odpowiedz
sam tak długo myślalem, to dosyć normalne jak Cię dreczą problemy. Jak się człowiek naprostuje, to widzi je u innych.

@MajorKusiol: Kwestia tego, że nawet widząc problemy u innych, a przynajmniej będąc ich świadomym- co z tego? Nagle zamiast żalu nad swoją sytuacją należy czuć wdzięczność, bo ktoś ma gorzej? Należy czuć zazdrość, bo ktoś daje radę w gorszej sytuacji? Należy czuć wstyd, bo nie daje się rady w "lżejszej"
  • Odpowiedz
@gehenna_potomkiem_weza: maj frend, to wygląda trochę na depresję, skocz do psychiatry po leki + terapeuta (nie psycholog), załóż też dziennik wdzięczności i tam 5 pozycji dziennie zapisuj, na początku będzie trudno, ale nabierzesz wprawy. Można dziękować za spacer, pogodę, za to że auto odpaliło 😁 i wtedy zmieniają się synapsy w mózgu i życie mniej boli. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego
  • Odpowiedz

@sylwke3100: Problemy mają różna skale i nie ma co p-------c, że wszyscy mają tak samo. No, chyba zes debil to wtedy droga wolna
  • Odpowiedz