Aktywne Wpisy
heterogenizowany +55
#kiszak #bekazludologow
Z Kiszakiem to jest trochę jak z Januszem Korwin-Mikkem. Na początku go słuchasz, trafiasz na jego kanał, pierwsze wypowiedzi – i następuje tzw. „korwinowskie ukąszenie”. Myślisz sobie: „Kurczę, chłop gada naprawdę mądrze o grach, mega merytorycznie”. Zamiast pudrować rzeczywistość - mówi jak jest, nie boi się, że kogoś obrazi. Daje Ci proste odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. Pojawia się więc pierwsze zauroczenie.
I tu zaczyna się kluczowy
Z Kiszakiem to jest trochę jak z Januszem Korwin-Mikkem. Na początku go słuchasz, trafiasz na jego kanał, pierwsze wypowiedzi – i następuje tzw. „korwinowskie ukąszenie”. Myślisz sobie: „Kurczę, chłop gada naprawdę mądrze o grach, mega merytorycznie”. Zamiast pudrować rzeczywistość - mówi jak jest, nie boi się, że kogoś obrazi. Daje Ci proste odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. Pojawia się więc pierwsze zauroczenie.
I tu zaczyna się kluczowy

aspartamowy +35
źródło: Screenshot_20250618-192303
Pobierz

A tka właściwie to coś się dziś wydarzyło, czy po prostu piątek? Bo w sumie to może jestem ignorantem, ale te cła na auta to nie koniec świata
@Leithain: Był dip i wracają po spóźnialskich, żeby mogli łatwo i przyjemnie zarobić na dostanie emerytury.
@Vateusz23: Wszystko sprzedał na górce, a oczywiście kupił na dołku.
@maniek74: Co ja patrzę, xd. Czyli skaczesz spekulując po spółkach z d--y, a
co mam i miałem z AI w trakcie tej hossy to nie raz tu pokazywałem, i rozgrywałem to w trakcie, gdy ty i cyferka straszyliście ludzi, ze z tego nie bedzie żadnej hossy bo
Aż żal komentować, choć jest zabawnie.
Nie masz papierów AI, nie grasz longtermowo w tym sektorze, tylko coś spekulujesz na spadających walorach, więc w kontrze do "długoterminowego" trendu. Robisz z siebie longtermowca skacząc jak małpa po papierach. No i przy okazji gdy ktoś pisze o balonach na AI, to postujesz tylko memy cymcyka sam nie mając z tego sektora nic w portfelu. Nawet ostatni rzekomy dip nie był przez ciebie
to ze ja jestem wiecznym byczkiem i naganiczem na hossę, to wałkowaliśmy ten temat dziesiątki razy i są to tylko twoje urojenia, nazywasz mnie dzieckiem hossy, pomimo ze pokazywałem ci tu moje wpisy, gdzie w ostatniej bessie rozgrywałem indeksy na
@maniek74: Nie wiesz wannabe cymcyku co było na szkoleniu, ile było o zarządzaniu ryzykiem, dopasowywaniu pozycji do zmienności i AT. Tak jak i nie wiesz dlaczego sprzedawałem złoto, ile na nim zarobiłem, z jakiego poziomu miałem hedge monet, dlaczego nie chciałem ich trzymać w domu i co zrobiłem później z tymi pieniędzmi.
Z tych odprysków niewiedzy
czemu sprzedawałeś złoto, to wiem z twoich wpisów które tu wrzucałeś i pisałeś w nich, ze z kresek ci wychodzi 1300$ a do tego idzie recesja wiec tym bardziej widzisz tam spore spadki , było to w czasach kiedy cyferka dzień w
@maniek74: Ale xtb to największy rak rynku inwestycyjnego w PL, więc po co mam szkalować innych, jeśli skalą działania i praktykami nie robią tyle szkody co szczur.
dla mnie to analogiczne, jakbyś krzyczał „złodziej” tylko na tego, co okradł dziesiątki ludzi, a jak ktoś okradł tylko kilku ludzi, to już byś milczał, jest to mega tendencyjne i zwyczajnie nieuczciwe
mało tego, jeśli tak jak pisałem wielokrotnie, twoja krucjata dotyczyłaby
@maniek74: Zwyczajnie głupie myślenie masz. Angażowanie sił i środków policji by np rozwalić zorganizowaną grupę przestepczą nie jest takie samo jak do złapania kieszonkowca.
Mając ograniczone zasoby czasu uderzam tylko w tego broka, którego uważam za najpodlejszego.
@maniek74: I tu cały twój problem, wierzysz że prawdą jest to co sam sobie uroisz.