Wpis z mikrobloga

#gielda

A tka właściwie to coś się dziś wydarzyło, czy po prostu piątek? Bo w sumie to może jestem ignorantem, ale te cła na auta to nie koniec świata
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A tka właściwie to coś się dziś wydarzyło, czy po prostu piątek? Bo w sumie to może jestem ignorantem, ale te cła na auta to nie koniec świata

@Leithain: Był dip i wracają po spóźnialskich, żeby mogli łatwo i przyjemnie zarobić na dostanie emerytury.
  • Odpowiedz
@DJ007 masz kolejna okazje aby coś kupić, żebyś na emeryturze nie opowiadał wnukom, ze dziadek cała AI hossę przestał na peronie strasząc wykopków drugim dot.com bubble ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Vateusz23 na ta chwile AMD, na koniec sesji chyba wskoczę w SMCI, a dziś znów wzięty Intel, choć tego śmiecia nie wiem, czy można nazwać AI stockiem póki co ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale na nim głównie robię kółka, ostatnio zalapalem się na windę pod nowego CEO, wcześniej tez było kręcone z poziomów 20$
  • Odpowiedz
@DJ007 ja nie mam potrzeby tu bajek opowiadać, ani tworzyć żadnej kreacji, w przeciwieństwie do sprzedawców szkoleń z analizy technicznej, którzy musza dbać o PR i opowiadać farmazony, żeby więcej jeleni się zapisało, tak jak ty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
na ta chwile AMD, na koniec sesji chyba wskoczę w SMCI, a dziś znów wzięty Intel, choć tego śmiecia nie wiem, czy można nazwać AI stockiem póki co ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale na nim głównie robię kółka, ostatnio zalapalem się na windę pod nowego CEO, wcześniej tez było kręcone z poziomów 20$

@maniek74: Co ja patrzę, xd. Czyli skaczesz spekulując po spółkach z d--y, a
  • Odpowiedz
@DJ007 gdzie są silne ręce, to już ci pokazywałem nie raz, np. na papierze XTB trzymanym z +300% zysku od kilku lat, przez co dostałeś p-------a i robiles tu ze mnie naganiacza na wzrosty i wieczna hossę

co mam i miałem z AI w trakcie tej hossy to nie raz tu pokazywałem, i rozgrywałem to w trakcie, gdy ty i cyferka straszyliście ludzi, ze z tego nie bedzie żadnej hossy bo
  • Odpowiedz
@maniek74:
Aż żal komentować, choć jest zabawnie.
Nie masz papierów AI, nie grasz longtermowo w tym sektorze, tylko coś spekulujesz na spadających walorach, więc w kontrze do "długoterminowego" trendu. Robisz z siebie longtermowca skacząc jak małpa po papierach. No i przy okazji gdy ktoś pisze o balonach na AI, to postujesz tylko memy cymcyka sam nie mając z tego sektora nic w portfelu. Nawet ostatni rzekomy dip nie był przez ciebie
  • Odpowiedz
@DJ007 od kiedy pomarańczowy szaleje, to owszem, głównie spekuluje na AI, bo jak wojna handlowa się rozkręci na grubo to i w tym sektorze możemy miec dalsze spadki lub dłuższego boczniaka

to ze ja jestem wiecznym byczkiem i naganiczem na hossę, to wałkowaliśmy ten temat dziesiątki razy i są to tylko twoje urojenia, nazywasz mnie dzieckiem hossy, pomimo ze pokazywałem ci tu moje wpisy, gdzie w ostatniej bessie rozgrywałem indeksy na
  • Odpowiedz
co do szkolen to jest fakt, brałeś kase od wykopków za szkolenie z astrologi,

@maniek74: Nie wiesz wannabe cymcyku co było na szkoleniu, ile było o zarządzaniu ryzykiem, dopasowywaniu pozycji do zmienności i AT. Tak jak i nie wiesz dlaczego sprzedawałem złoto, ile na nim zarobiłem, z jakiego poziomu miałem hedge monet, dlaczego nie chciałem ich trzymać w domu i co zrobiłem później z tymi pieniędzmi.
Z tych odprysków niewiedzy
  • Odpowiedz
@DJ007 jesteś typowym kreskowcem, do tego ze spadkowym gwoździem w głowie, wiec nie trudno się domyślić, coś tam sprzedawał na szkoleniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

czemu sprzedawałeś złoto, to wiem z twoich wpisów które tu wrzucałeś i pisałeś w nich, ze z kresek ci wychodzi 1300$ a do tego idzie recesja wiec tym bardziej widzisz tam spore spadki , było to w czasach kiedy cyferka dzień w
  • Odpowiedz
razem z XTB szkalowalbys tez innych

@maniek74: Ale xtb to największy rak rynku inwestycyjnego w PL, więc po co mam szkalować innych, jeśli skalą działania i praktykami nie robią tyle szkody co szczur.
  • Odpowiedz
@DJ007 chodzi o zarzuty które im stawiasz, przedstawiając na to praktyki powszechne u innych brokerów, a zarzut, ze są „najwięksi” to głównie kwestia tego, ze dobrze umieją w marketing

dla mnie to analogiczne, jakbyś krzyczał „złodziej” tylko na tego, co okradł dziesiątki ludzi, a jak ktoś okradł tylko kilku ludzi, to już byś milczał, jest to mega tendencyjne i zwyczajnie nieuczciwe

mało tego, jeśli tak jak pisałem wielokrotnie, twoja krucjata dotyczyłaby
  • Odpowiedz
krzyczał „złodziej” tylko na tego, co okradł dziesiątki ludzi, a jak ktoś okradł tylko kilku ludzi, to już byś milczał, jest to mega tendencyjne i zwyczajnie nieuczciwe

@maniek74: Zwyczajnie głupie myślenie masz. Angażowanie sił i środków policji by np rozwalić zorganizowaną grupę przestepczą nie jest takie samo jak do złapania kieszonkowca.
Mając ograniczone zasoby czasu uderzam tylko w tego broka, którego uważam za najpodlejszego.
  • Odpowiedz
@DJ007 No czyli wychodziłoby na to, ze atakujesz ich tylko za to, ze maja dobry marketing i zjedli konkurencje pod względem nowo zakładanych rachunków, aczkolwiek osobiście w to nie wierze, bo zbyt wiele tych dyskusji z toba toczyłem odnośnie XTB i ewidentnie widać, ze tu w grę wchodzą jakieś osobiste uprzedzenia lub bardzo dobre relacje z konkurencja
  • Odpowiedz
ewidentnie widać, ze tu w grę wchodzą jakieś osobiste uprzedzenia lub bardzo dobre relacje z konkurencja

@maniek74: I tu cały twój problem, wierzysz że prawdą jest to co sam sobie uroisz.
  • Odpowiedz