Wpis z mikrobloga

#gielda

A tka właściwie to coś się dziś wydarzyło, czy po prostu piątek? Bo w sumie to może jestem ignorantem, ale te cła na auta to nie koniec świata
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DJ007 oczywiście, ze to zawsze będą domysły, tez wiele takich tworzysz w moja stronę

jakbyś nie był tak nieuczciwy i tendencyjny w atakowaniu brokerów CFD, to by się takie domysły nie pojawiały, zwyczajnie nie chce wie wierzyć w to, ze tylko przez brak czasu nigdy prze nigdy nie zaatakowałeś innego brokera CFD, ba, nawet nigdy nie wymieniłeś nazwy dajmy na to ONADA w kontekście naganiani klientów na lewar reklamami ze sportowcami,
  • Odpowiedz
ONADA w kontekście naganiani klientów na lewar reklamami ze sportowcami,

@maniek74: Jeśli nagonisz się na oanda po reklamie z lewym, to szanse przetrwania masz wyższe dzięki lepszej polityce swapowej.

jakieś powiązania biznesowe z innym brokerem, czy ze np. poparzyło ci rączki, bo nie doczytałeś o wysokości swapów na szczurze czy coś w tym stylu i stad taka zadra i atak tylko na XTB

@maniek74: Urojenia. XTB znam od
  • Odpowiedz
@DJ007 do mnie kompletnie nie trafiają te argumenty ze swapem, większość osób na CFD płynie dlatego, ze maja skłonności do hazardu/uzależnień i zwyczajnie przepuszczają całe depo grając w sposób czysto hazardowy, a czasem nie tylko depo, a również pożyczony hajs, mam tu takie historie na PW i to goście płynęli w setkach tysięcy, a to tylko wykop, zreszta publicznie na tagu tez się takie historie przewijały. To zazwyczaj nie jest nic
  • Odpowiedz
mnie kompletnie nie trafiają te argumenty ze swapem,

@maniek74: Bo używasz za dużo chłopskiego rozumu. Jak ktoś potrafi liczyć i jednak nie myśli hazardowo o tradingu, to swap ma ogromne znaczenie.
Policz choć raz pełną ekspozycję przez rok na swapie i bez to jest bardzo duzo pieniędzy.
W twojej głowie są jednak hazardziści i p-------------e hajsu, w mojej są normalni traderzy, którzy wiedzą co robią na rynku.
Gdy swap gryzie
  • Odpowiedz
@DJ007 tu nie ma chłopskiego rozumu „normalni trejderzy” potrafią sprawdzić swap przed otwarciem transakcji i jeśli grają dużo intraday lub planują trzymać pozycje otwarta tygodniami/miesiącami to na pewno nie wybierają do tego XTB, wiec ten hajs który XTB zarabia z CFD, nie pochodzi ze swapow od „normalnych trejderow” którzy z jakiegoś powodu zdecydowaliby się trzymać przez rok pozycje na US100 i płacić tam dzienny swap, kiedy u innego broka mogliby trzymać
  • Odpowiedz
  • 0
„normalni trejderzy” potrafią sprawdzić swap przed otwarciem transakcji i jeśli grają dużo intraday lub planują trzymać pozycje otwarta tygodniami/miesiącami to na pewno nie wybierają do tego XTB,

@maniek74: Brawo, czyli mamy pełną jasność, porządkując:
1. Rozsądny gracz nie powinien wybierać xtb do handlu cfd.
2. Inwestor myślący o zerowych prowizjach do 100k€ może jednak chcieć korzystać z tego w XTB.
3. XTB jednak zarabia głównie na cfd, a nie
  • Odpowiedz