Wpis z mikrobloga

@jan-janowicki jedna rzecz mnie zastanawia. Prawactwo regularnie ryczy, że biała rasa ze swoimi tradycjami zaraz wyparuje i kolorowi zaleją Europę, nic po nas nie zostanie bo mamy tam jakieś smutne 1.2 potomka, a muslimy trzy razy tyle, ale patrząc na to, że czarnoskórych się z reguły postrzega jako największą mniejszość i jest ich "tylko" 13% to jakoś wszystkie te wartości mi się nie spinają razem. Ciekawe co?
  • Odpowiedz
@BreathDeath a tak serio. To nie jest wina systemu. To jest wina czarnych. Nie jestem rasistą. Takie są dane. Każdy człowiek jest inny. Czarni są lepsi w sporcie za to są też bardziej agresywni i w sumie mniej inteligentni. To wszystko można sprawdzić. Tutaj masz dane dla Londynu. Z wikipedii. Populacja czarnych w Londynie to 13.5%
Simfecstio - @BreathDeath a tak serio. To nie jest wina systemu. To jest wina czarnyc...

źródło: temp_file817850871084715392

Pobierz
  • Odpowiedz
@Simfecstio: Przestepstwa popełniają głównie biedni i słabo wykształceni. W USA czarni są zepchnięci na margines, mają gorszą edukację mniej zarabiają, mają słabszy dostęp do opieki zdrowotnej, większe bezrobocie. Przez to w gettach jest większa przestępczość. Nikt z tym nic nie robi, nie ma edukacji. Zamiast zapobiegania jest karanie jak już ktoś popełni przestępstwo. Oczywiście wyrok dla czarnego statystycznie wyższy niż dla białego za to samo przestępstwo.
  • Odpowiedz
@KingaM: To mam niestety złą wiadomość dla Ciebie, większość czarnych jest mniejsza od białych. xd Zależy jaki region afryki ale też jakbyś miała okazję ogladać wojsko amerykanskie gdzie jest dużo mniejszości, to tam standard wzrostu to 170 cm, mało kto ma powyżej 180. A jak ma to najczęsciej biali.
  • Odpowiedz
@BreathDeath: ale to wina czarnych ze są biedni i słabo wykształceni. Tak samo jak w UK, każda inna mniejszość potrafi się ogarnąc, nie mówiąc o azjatach, którzy popełniają mniej przestępsw niż biali za to są lepiej wyedukowani. To nie wina systemu, to wina ludzi. Ogólnie to zabawne bo lewicowa poprawność zakazuje mówienia, że coś jest winą ludzi. Doszukuje się winy wszędzie byle nie w ludziach. Jestes gruby? Wina korporacji, jestes
  • Odpowiedz
@Simfecstio: Tak, masz rację to wina czarnych, że byli niewolnikami. Także to ich wina, że do niedawna nie mieli żadnych praw, nie mogli studiować, siadać w autobusie na miejscach dla białych ani osiedlać się tam, gdzie biali. To już wszystko jasne. Typową prawica, wszystko to jest wina jednostki, trzeba było się urodzić bialym, bogatym szlachcicem. Chcącemu nie dzieje się krzywda. ;)
  • Odpowiedz
@BreathDeath ok, taka argumentacja może ma jakiś sens dla stanow. A co z innymi krajami? Niemcy, Francja, Anglia itd. Tam statystyki są niemal identyczne. Tam też zrzucisz to na niewolnictwo? Na segregacje? Wszystko co opisałeś nie jest przyczyną dla której czarni są agresyni i popełniają przestępstwa. To skutek. Przyczyną są jednak różnice biologiczne i predyspozycje genetyczne. Natury nie oszukasz.
  • Odpowiedz