Wpis z mikrobloga

ASUS RT-AC1200
Mam taki router, dostałem ofertę podwyższenia neta ze 100 Mb/s na coś wyższego, wziąłbym raczej 200-300 Mb/s, bo 700 to już mi raczej nie potrzebne..
Wifi niby obsługuje do 1200 Mb/s, ale czy wejście po WANie (10/100) obsłuży, czy działa ono jedynie do 100Mb/s?

Jeśli musiałbym kupić nowy router to jaki w miarę sensowny, w rozsądnej cenie polecacie?
Dostawca od siebie proponuje jakiś gigabitowy za 250zł, ale oczywiście nie podał na ulotce jaki to model xD

#sieci #siecikomputerowe #internet #router #pytaniedoeksperta
Marcinnx - ASUS RT-AC1200
Mam taki router, dostałem ofertę podwyższenia neta ze 100 M...

źródło: obraz

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ASUS RT-AC1200

@Marcinnx: to jakiś staroć, że nie ma 1000gbit?

Ja lubie TP-LINK Archer AX23, mam 2 połączone ze sobą kabelkiem i tworze mesh w domu, ale czytałem opinie, że mają dość mały zasięg - w moich warunkach jest git
  • Odpowiedz
  • 0
@sirgorn: no właśnie jestem w szoku trochę xD

ale problem rozwiązał się chyba sam, bo okazuje się, że kupiłem daaaawno temu na promocji z Aliexpress dwa Totolinki A3002RU i jeden długo służył jako główny, ale jakiś czas temu go wymieniłem na Asusa, bo wydawało mi się, że będzie lepszy xD

Chyba jednak będę się musiał z Totolinkiem przeprosić..
Marcinnx - @sirgorn: no właśnie jestem w szoku trochę xD

ale problem rozwiązał się c...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
ale i tak bym jakiś router potrzebował, bo wszystkie 3 aktualnie są w użytku i zamiana na wejściu będzie skutkowała wolniejszym łączem w innej części domu (w sensie nie dojdzie nic powyżej 100)
więc wciąż chętnie polecajki przyjmę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
może coś z Chin znowu?
  • Odpowiedz