Wpis z mikrobloga

Mimo tego, że brzydzę się eko-natalistycznymi-klimatystami, brzydzę się ich faszystowskim zmuszaniem ludzi do płacenia ETS, ETS2 i zmuszaniem do zmiany życia. Na globalne ocieplenie mam wyłożone bo nie ma obchodzi mnie co będzie za 20+ lat gdy na 50%+ będę martwy i to zadaniem natalistów jest płacić na walkę z klimatem, a nie moje, to jednak podawanie info, że jakiś miesiąc jest ciepły czy zimny nie dowodzi niczego, i tak za tą
  • Odpowiedz
@Kulek1981

@Megasuper Cały myk w tym, że CO w górnych partiach atmosfery chłonie tą temperaturę jak gąbka. Na ziemi spoko, ale ta temperatura magicznie nie znika.

Nie kolego, nie tak działa CO2 na temperaturę na Ziemi, odsyłam do bilansu radiacyjnego.
Jedyną istotną "gąbką" są oceany, no i trochę w atmosferze para wodna.
  • Odpowiedz
@Megasuper: A co powiesz o śniegu? Mam zdjęcia z przed 18 lat gdzie w grudniu zaspy są większe niż ja wtedy. A ostatnie dwa lata nawet butów zimowych nie ubierałem bo śniegu nie było (,)
  • Odpowiedz
@Megasuper: jeśli masz więcej niż 30 lat, i wrócisz do czasów szkoły podstawowej albo średniej (o ile do takiej chodziłeś) to już wtedy zobaczysz że klimat i pogoda to 2 różne rzeczy, a ocieplenie klimatu powoduje anomalie pogodowe, które nie koniecznie mogą być tylko powodem gorącego lata ale także gwałtownych burz, bardzo ulewnych deszczy itd itp
  • Odpowiedz