Wpis z mikrobloga

Ważne! Czy interwały i biegi progowe pozwoliły wam polepszyć tempo? Bardzo chciałabym zejść poniżej 5min/km, w ostatnich 2-3 km podbijam i trzymam już do końca, ale finalnie i tak kończę na 5:10-20, frustrujące to jest. W tym roku biegam 2-3 razy w tygodniu i raczej jest to dodatek dla mnie, ale fajnie byłoby się lepiej wyrabiać. #bieganie #biegajzwykopem
ogurkiszony75 - Ważne! Czy interwały i biegi progowe pozwoliły wam polepszyć tempo? B...

źródło: temp_file240122177621212351

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ogurkiszony75: czyli zmniejszyłaś objętość ale chcesz progresowac tak? Wyobraź sobie że masz do pomalowania dużą ścianę. Na początku jak malujesz Twoją techniką się poprawia i malujesz szybciej ale chcąc malować większą porcję w końcu musisz i tak malować dłużej. Nie da się progresowac tylko na interwałach. Osoba z większą objętością robiącą akcenty może notować większy progres
  • Odpowiedz
  • 0
@SzmaragdowySmok bieganie zawsze było dla mnie freestylem, robilam po 10-12km, w gorsze dni 8km z podobnymi czasami, teraz chce ograniczyć częstotliwość i dystans, bo skupiłam się na innej aktywności. W takim układzie, to nie pyknie?
  • Odpowiedz