Wpis z mikrobloga

Pamiętajcie, że jak w mediach napiszą, że hedge fundy kupują i jakiś wykopek to wklei na tagu, to po takich informacjach tylko góra i pasywna emerytura.

#gielda
DJ007 - Pamiętajcie, że jak w mediach napiszą, że hedge fundy kupują i jakiś wykopek ...

źródło: obraz

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DJ007: klasyka, rob inaczej niz mowia media, pamietam jak u nas gdy ccc bylo po 37pln pojawialy sie art o giga stratach i upadku rok pozniej wybilo 180pln
  • Odpowiedz
  • 0
klasyka, rob inaczej niz mowia media

@kolin4: Oj, nie powiedziałbym, z nagłówkami i artykułami jest jak ze wszsytkim na giełdzie, czasem warto pod coś zagrać, a czasem warto przeciw.
  • Odpowiedz
  • 3
ja sie smieje mnie to nie rusza bo xtb odinstalowane od srody zeszlej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@golomb13: Będziesz silniejszy, bardziej doświadczony, zahartowany.
  • Odpowiedz
  • 3
pomaranczowy to nic dobrego ale druga polowa jest bardzo chciwa.

@golomb13: Jeśli Twoim planem jest bliżej nieokreślony longterm, to takich cyrków nie unikniesz.
Na wykresach wstecz to tylko ząbki.
  • Odpowiedz
  • 1
ament

@golomb13: W repertuarze korekt obowiązkowo jeszcze musi być akcja typu: sesja poniedziałek +3%, wtorek -3.5%, Środa +2.8%, czwartek -4,5%, piatek +0.2% dopiero wtedy przyjdzie prawdziwe zobojętnienie.
  • Odpowiedz
@DJ007: to bessa jest grozna, a ona nie zaczyna sie zwykle takimi spadkami. Im stromiej teraz tym lepiej dla wzrostów, imo okazja i ja polikwidowalem juz ponad połowe obligacji polskich, jeszcze -2% na sp500 w i skupuje kolejne pakiety. na 100% juz sie tam garbate nosy trumpem zajmujują zeby łagodził sytuacje, emerytury Johna topnieją nie wybacza mu tego
  • Odpowiedz
  • 0
to bessa jest grozna, a ona nie zaczyna sie zwykle takimi spadkami.

@kot__morderca: A jakimi się zaczyna? Bo ja akurat nie wiem, gdyby miała jakiś sztampowy schemat, to byłaby przecież łatwa do rozpoznania. No i umowne definiowanie bessy jako spadek przekraczający -20%, też jakoś do mnie nie trafia.
Na przykładzie roku 2007: pierwszy spadkowy tydzień od szczytu miał -4,37%, obecnie pierwszy spadkowy tydzień od szczytu miał -1,68%. To wtedy było
DJ007 - >to bessa jest grozna, a ona nie zaczyna sie zwykle takimi spadkami.

@kot__m...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz