Aktywne Wpisy

chaddeveloper +214
Rekruterów totalnie p----------o, nawet się z tym nie kryją.
Nie wrzucam screenów, żeby zachować chociaż minimalny poziom poufności.
Long story short – jakiś czas temu miałem zaproszenie do rekrutacji w gamblingu. Na HR screeningu było spoko, nawet się dogadaliśmy, ale oczywiście brak konkretów co do dalszych etapów – "bo jeszcze nie ustalone", "bo zależy od zespołu", bla bla bla. No to czekam.
Po czasie odezwała się rekruterka. Myślę – ok, pewnie dograliśmy szczegóły. A tu
Nie wrzucam screenów, żeby zachować chociaż minimalny poziom poufności.
Long story short – jakiś czas temu miałem zaproszenie do rekrutacji w gamblingu. Na HR screeningu było spoko, nawet się dogadaliśmy, ale oczywiście brak konkretów co do dalszych etapów – "bo jeszcze nie ustalone", "bo zależy od zespołu", bla bla bla. No to czekam.
Po czasie odezwała się rekruterka. Myślę – ok, pewnie dograliśmy szczegóły. A tu
źródło: image
Pobierz
CharakternyZasadowiec +1136

@mleko3-2procent: Dokladnie. Ukraina juz miala jedna umowe. Oddala swoja bron jadrowa. Co za to dostala? Wojne i kacapy zajumaly jej terytorium.
Jak mozna sie dziwic ze on nic nie podpisal? Dobrze wie co sa warte gwarancje zachodu.
A z drugiej strony to jak mozna byc takim glabem jak trump i tego nie rozumiec?
Czyli tak czy inaczej by dążył do przyciśnięcia Ukraińców, by podpisali niekorzystny pokój, a tak surowce mogą przejąć inne kraje które coś im dadzą.
Właśnie to że Zełeński ciągle do tego wraca i się przy tym upiera pokazuje, że jego polityka opiera się na fatalnych pryncypiach.
To ze imperium przejmie bogactwa naturalne to nie oznacza ze w kraju zaraz bedzie cudownie.
Poza tym te bogactwa to przejac mialy korporacje amerykanskie a ich bezpieczenstwa miala pilnowac europa.
Przeciez ten deal to
USA jest za daleko i to nie ich interes by sie za Ukraine narazac a Europa jest zbyt slaba.
@mr_ponglish: wykopią co potrzebują i wyjadą w p---u,
@marcelus: No i teraz nie chcą oddać terenów i surowców prawie za nic. Prościej już się nie da.
"Strony zgadzają się, że zbrojna napaść na jedną lub więcej z nich w Europie lub Ameryce Północnej będzie uznana za napaść przeciwko nim wszystkim i dlatego zgadzają się, że jeżeli taka zbrojna napaść nastąpi, to każda z nich, w ramach wykonywania prawa do indywidualnej lub zbiorowej samoobrony, uznanego na mocy artykułu 51 Karty Narodów Zjednoczonych, udzieli pomocy Stronie lub Stronom napadniętym, podejmując niezwłocznie, samodzielnie jak i w
@mr_ponglish: Rosja zajęła większość Ukraińskich terenów gdzie znajdują się te metale + posiada własne wydobycie na Syberii, więc to nie byłby żaden gwarant, Putin w każdym momencie mógłby przehandlować Ukrainę za dostęp do tych zasobów.
Nawet zakładając że rzeczywiście amerykańskie wydobycie odstraszałoby Rosję od dalszej ekspansji, to kwestia rozkręcenia owego wydobycia to jest czas minimum kilku lat, a UA