Wpis z mikrobloga

Zobaczcie jak to leci w dół..koniec banki mydlanej.
Coś co jest warte max. 1000 dolców zostało sztucznie do pompowane do 100k dolarow xD

Skończy się to fala samobójstw myślę może bankructwem wielu osób a grube ryby się obłowią.

Lepiej wyjść ze strata póki można.. czy będzie dalej roslo? Wątpię.

Już próg 90kpada (JUZ 80K!!!!!) Wartość bitka szacuje na 40k..
..

#bitcoin #kryptowaluty
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blackghost: słaby bajt. My na rynku jestesmy juz od 2012 roku nie takie zawirowania na rynku przeszliśmy.
Pamiętasz słynna transakcje zakupu pizzy za bitcoiny ? To ja kupiłem te pizze a kase za nią przyjął kużma ktory wtedy pracował w pizzeri i robił PITCE.
Dziś jest milionerem który nam pomaga na tym rynku bo zrzuca bagi kupuje ruazając rynkiem dając nam wcześniej info
  • Odpowiedz
@blackghost nie zgadzam się z Tobą. Pisze z własnego doświadczenia. Byłem 70% w plecy, nadal kupowałem sobie za taką samą kwotę w każdym tygodniu i byłem 120% do przodu chyba w rok. A na teraz jestem 70% do przodu. I uważam, że te koje 70% do przodu jest tym 70% w plecy w przyszłości. Także czekam sobie spokojnie na odpowiednik 120%( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@blackghost
Normalne spadki na tym rynku. Zjedzie do 40 czy 30 albo 20 i nie bedzie w tym nic dziwnego. Btc ma korekty wlasnie po 80/90%

Śmieszne za to było wycie przy 100k jak by boga za nogi złapali. To da moon. Do mln!
Zakładam sie że zysku nikt z nich nie zrealizował,a polikwidowało ich juz dawno przy 85/80k
  • Odpowiedz
@blackghost @Creamfields @stara_biauka_ @Wypokowicz93 @blazko @maryjuszpitagoras @Sarza01

Jest przestrzeń na spadki jak ludzie zauważą, że Bitcoin prawdopodobne stracił fundamentalną wartość (bo coraz trudniej kupić go anonimowo, więc jest kontrolowany):
https://wykop.pl/wpis/80318713/bitcoin-kryptowaluty-po-co-kupuje-sie-bitcoiny-po-

Nie mówię, że nie będzie rósł. Ale to tylko wartość spekulacyjna, a nie za względu na wartość użytkową. A to znacząca różnica, bo gdy coś na wartość
@mk321 +3
#bitcoin #kryptowaluty

Po co kupuje się Bitcoiny?
Po to żeby zarobić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale tak naprawdę?
Po to, żeby mieć
  • Odpowiedz
@mk321
Nigdy nie zrozumiem tej wartosci użytkowej.

Jak mozna sie rozliczac w czymś co jeszcze w zeszłym tygodniu kosztowalo 20% więcej. Jaka wartość użytkowa przy takiej zmienności? Czym to hedgowac?
  • Odpowiedz
@mk321 rozumiem Ciebie. Ale tak czysto teoretycznie jaką wartość użytkową ma banknot 100zł? Oprócz tej, że mogę go wymienić na jakieś inne dobro. Tak samo jak w przypadku BTC. I ostatnio chyba Pan z Red is Bad wpłacił kaucje w wysokości 2,5BTC. Więc jakaś wartość użytkowa jest( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@blazko: Bo banknot ma wartość umowną i mniej więcej taka sama i może się spodziewać, że trzymając banknot możesz coś za niego kupić teraz za rok albo 5. A z btc…jedna wielka niewiadoma. Jak ludzie się odwidzi to padnie na c---i. Zwykła spekulacja i hype
  • Odpowiedz
@Sarza01

Nigdy nie zrozumiem tej wartosci użytkowej.

Wystarczy, że inni rozumieją (albo wydaje im się, że rozumieją) i z tego powodu trzymają.
  • Odpowiedz
@maryjuszpitagoras

oczywiście, że wartość spekulacyjna jak każde aktywo/pasywo.

Każde aktywo ma dodatkową wartość spekulacyjną.
Ale nie każde aktywo ma tylko wartość spekulacyjną. Większość ma też wartość użytkową. Kwestia tylko jak
@mk321 0
@Jamniki2 no nie musi. Ale wtedy jest dużo większe ryzyko.

Gdyby ludzie nie wierzyli w użyteczność, to nie byłoby takiego holdowania. Nie ma holdowania, to cena może spaść do zera.

Jeśli ludzie zorientują się, że to nie ma fundamentalnej wartości, to będzie panika, wszyscy zaczną wychodzić.
  • Odpowiedz
@maryjuszpitagoras

Ale grubasy zdecydują co dalej z kursem i oni stracić nie mogą

Przy takiej wysokiej wycenie tak. Jeśli ktoś wszedł na górce, to po odejściu grubasów straci.
  • Odpowiedz
@mk321 to jaka wartość użytkową mają karty pokemon, które są unikatowe? Jaka wartość ma pojazd rozbity w filmie szybcy i wściekli, który nie nadaje się do jazdy? Po co ludzie kupują złote pierścionki czy naszyjniki jak można kupić taniej tombak? Dlaczego auto unikatowe o numerach 001 będzie więcej warte niż 367? Jak każde aktywo jest spekulacyjne i nie musi być użytkowe - kwestia sentymentu. Dlatego nic nie stoi na przeszkodzie, żeby
  • Odpowiedz
@blazko @Wypokowicz93

Ale tak czysto teoretycznie jaką wartość użytkową ma banknot 100zł? Oprócz tej, że mogę go wymienić na jakieś inne dobro. Tak samo jak w przypadku BTC.

A jaką wartość użytkową ma złoto? W teorii to tylko umowa ile jest warte. Bo fizyczną to tylko jakieś pozłacane styki (co da się łatwo zastąpić miedzią lub żeby nie śniedziało to jakimiś stopami, tylko obecnie tańsze jest złoto) i ozdoby (gdzie
  • Odpowiedz
@maryjuszpitagoras

Jak każde aktywo jest spekulacyjne i nie musi być użytkowe - kwestia sentymentu.

Nie każde, nawet nie większość. Ty podałeś jakieś przykłady kolekcjonerskie/artystyczne, które mają wartość TYLKO spekulacyjną. Tak jak NFT, które spadło do zera.
  • Odpowiedz
@mk321

Dopiero przeczytałem, ale strasznie cie odkleiło.

Nie ma czegos takiego jak: "wszyscy przechodzą na btc" to jest mzonka. Nie ma możliwości żeby do teog doszło.
  • Odpowiedz