Wpis z mikrobloga

@RoyKeane: dosłownie, patrząc na takie gnioty od LEGO jak ten set nie dziwię się ludziom którzy kupują chińczyki xd czemu LEGO nas tak maltretuje ostatnio tymi gównianymi setami za dużą kasę, gdzie coś ciekawego w przedziale 200-300zl z jakiejś innej serii niż city i Star wars
  • Odpowiedz
@Godir17: @radoslavus Co by nie wypuścili to zawsze ludzie mówią że gnioty a potem zaraz jest out of stock, rekordy sprzedaży i rekordowe wyniki finansowe Lego. A tak serio konkretnie to co Wam nie pasuje w tym secie, co byście lepiej zaprojektowali czy zrobili żeby był warty uwagi i zakupu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ziuk_Garlinski: a kogo moje zdanie interesuje, od kiedy LEGO odkryło dorosłych normikow którzy lubią ustawiać plastikowe ozdoby za 1500zl na oknie od tego momentu zaczęli wydawać dużo szamba. Mówię to jako wieloletni fan tej marki, który ma kolekcje ponad 500 setów. Oczywiście ciągle jest sporo fajnych legowych zestawów, no ale ten dinozaur, jakieś tarcza kapitana Ameryki czy inne badziewie to zaprzeczenie sensu zabawki jaka jest LEGO. W zamyśle klocki, to
  • Odpowiedz
@Ziuk_Garlinski: Lego keszuje AFOLi robiącc jednorazowe zestawy dla półkowiczów zajmujące masę miejsca za masę pieniędzy.

W 21320 można było chociaż dobudować inne szkielety, zrobić salę muzealną, cokolwiek.
Do tego nie było wielkości mniejszego telewizora. Tutaj tylko budujesz i zapominasz
  • Odpowiedz
@Godir17: @GoracyStek Ja tam nie robię z tego aż takiej filozofii. Wiadomo, firma działa żeby zarabiać więc nie dziwi mnie to, że zarabiają na dorosłych. Wiadomo, że większy zysk będzie z dorosłego który kupuje takie wiekie sety niż z dzieciaka któremu rodzice kupią samochodzik z City raz na pół roku. Niemniej fajny secik i jak dla mnie instant buy wleci ¯\(ツ)/¯ Postoi na półce pewnie kilka tygodni i poleci
  • Odpowiedz
@Ziuk_Garlinski: no tak masz rację, to tylko moje narzekanie na firmę bo po prostu wolałem LEGO sprzed 10, 20 i 30 lat, było bardziej dla dzieci przez co bardziej bawialnie, kreatywne i tak dalej, te współczesne w większości kojarzy mi się z ludźmi pokroju brodatego geeka, który robi w swoim życiu tylko to co jest modne, dorośli kupują LEGO bo jest modne, bezmyślnie to ustawiaja ja półkach, a firma robi
  • Odpowiedz