Wpis z mikrobloga

Od kilku dni używam już #lumia925, a wcześniej przez 4 lata #android, więc krótkie podsumowanie, bo pamiętam, że ktoś mówił, że też zastanawia się nad 925 i żebym dał znać jak się sprawuje. Pierwszego dnia aktualizowałem do 8.1. No więc,

na plus:

-płynność i działanie faktycznie idealne, żadnych spowolnień, raz po włączeniu messengera pojawił się tylko biały ekran, ale wystarczyło cofnąć i kliknąć znowu i zadziałało od razu

-mapy i nawigacja offline

-dobre aplikacji od nokii, nie szukałem nawet w sklepie zamienników (mixradio, notatki, coś tam jeszcze)

-bardzo dobry aparat, jak na możliwości telefonu to fajnie też można obrabiać zdjęcia

-chmura, nie muszę podpinać telefonu, żeby np. zrzucić zdjęcia

-bardzo dobry ekran, choć podobno zbiera rysy, ja na razie na to uważam i żadnej nie mam

na minus:

-nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia (4 lata android), ale #windowsphone wydaje mi się strasznie nieintuicyjny, ciężko mi było znaleźć coś w ustawieniach itd.

-BATERIA- przez to zastanawiałem się nawet nad oddaniem telefonu przed upływem 10 dni. Rozumiem, że ten ekran zżera energię, ale bateria trzyma naprawdę krótko jeśli telefon jest używany i zastanawiam się jak będzie wyglądała nawigacja w dłuższej trasie, jeśli będzie padać, to słabo z taką nawigacją gdzieś się wybrać

-coś w co na początku nie mogłem uwierzyć, słucham muzyki chciałem przewinąć i nie da się palcem przewinąć do konkretnego momentu O_O tak, w telefonie za 1200zł trzeba dalej przewijać jak na VHS-ach w latach 90'

-choć sam telefon mi się podoba, to sprawia wrażenie tanio wykonanego, te przyciski z boku też jakieś 'niewygodne'

Ogólnie nie żałuję zamiany, bo nie potrzebuję w telefonie wielu bajerów, mapy, pakiet office, dobry ekran, wszystko w tym telefonie jest, z ciekawości ściągnąłem jedną grę i Asphalt 8 wygląda bardzo fajnie. Na tablecie pozostanę z #android, a do telefonu #windowsphone w zupełności mi wystarczy.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

-coś w co na początku nie mogłem uwierzyć, słucham muzyki chciałem przewinąć i nie da się palcem przewinąć do konkretnego momentu O_O tak, w telefonie za 1200zł trzeba dalej przewijać jak na VHS-ach w latach 90'

@tabee: w ostatniej aktualizacji huba muzycznego mozesz to robic
  • Odpowiedz
@tabee: problem z baterią wynika z 8.1. MS wie o tym i ma to zostać naprawione w oficjalnym. Jak chcesz zrób downgrade do 8 jeżeli nie korzystasz z dobrodziejst 8.1 i to powinno pomóc
  • Odpowiedz
raz po włączeniu messengera pojawił się tylko biały ekran,

-BATERIA- przez to zastanawiałem się nawet nad oddaniem telefonu przed upływem 10 dni.

@tabee: powodem obu problemów jest 8.1 które jest w fazie beta, na 8.0 tych problemów nie ma
  • Odpowiedz
@tabee: tak jak mówią MS w finalnej wersji problem z baterią ma zlikwidować ,a i plecam zakupić powerbanka jeśli jedziesz w dłuższą trasę-mam i zabieram właśnie ;)
  • Odpowiedz
@tabee: Jup, problem z baterią będzie rozwiązany w oficjalnej wersji WP 8.1 - trochę imo szkoda, że nie sprawdziłeś czasu pracy na WP 8.

Natomiast na tę chwilę w celu poprawienia stanu baterii zalecam:

1. zamknij wszystkie karty w tle IE (bo IE je odświeża co
  • Odpowiedz