Wpis z mikrobloga

#gielda #xtb

No znowu widzę potężne mózgi myślą jak jutro spadnie xtb i czy kupią za 65zł czy jednak za 60zł XDDD
To ja wam powiem jak będzie, boidupy sprzedadzą to i poleci na 71zł i jeszcze będzie mocno wyciągane w piątek do końca dnia, a przez dwa tygodnie następne wrócimy na solidne 74zł.

Jak wy żyjecie? Ja mam wrażenie, że 4/5 tagu tutaj to panikarze. Dobrze, że choć garstka ludzi uświadamia takie podstawy jak inwestowanie długoterminowe i perspektywy.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KjatanSveisson: Microsoft nie dowiózł wyników z Azure o 2%? I spadł o 6%. Uważam, że reakcja przesadzona, a w XTB mniej chodzi o bieżące wyniki, a bardziej o ekspansję.

Same przychody są minimalnie poniżej oczekiwań, no ale jednak poniżej. Stąd spodziewam się spadków w okolice 65-68.

Chciałbym się mylić, bo jestem zapakowany w XTB, więc jak masz coś co mnie przekona to dawaj.
  • Odpowiedz
@Leithain: prezes zawsze powtarza żeby oceniać rok do roku, taki urok spółki. A r/r jest lepiej. Tak, wzrost zysku nie jest proporcjonalny do wzrostu liczby klientów ale nikt nigdy nie mówił że już w 2024 ma to tak działać. Spółka skupia się na ekspansji, na zaistnieniu w świadomości ludzi i tutaj robią niesamowicie dobrą robotę. Zdecydowanie muszą znaleźć sposób na dywersyfikację zarobków, ale oni doskonale sobie z tego zdają sprawę,
  • Odpowiedz
@Hazzy90: tylko wszystkie te rzeczy były już w cenie. I rozumiem, że tu ekspansję jest ważniejsza, ale jednak:
- zysk rozjechał się bardzo mocno od oczekiwań
- przychody nie aż tak mocno, ale jednak wyraźnie poniżej oczekiwań

Ja jestem zapakowany, ale boję się spadku o 5-6%. Myślę czy nie próbować sprzedać na początku sesji i nie odkupić tą złotówkę taniej koło 10-11 jak ulica też spanikuje
  • Odpowiedz
@Hazzy90: Ja absolutnie XTB nie hejtuje, głupi ruch zrobiłem i tyle. Może jutro uda się zajęć pozycje i już będę trzymał ręce pod dupą.
  • Odpowiedz