Aktywne Wpisy

Może i zdjęcie ujowe, ale facet ma ostatnio ciężkie dni - najpierw ból zęba a teraz ból pleców - więc mimo, że jeszcze poprzedni post przysięgałam sobie, że już więcej gołąbków robić nie będę to właśnie spędziłam ponad dwie godziny w kuchni, żeby polepszyć mu troszkę humor.
Mężczyzna zadowolony a ja lecę sprzątać do kuchni.
Babki pamiętajcie dbać o swoich chłopaków również ;) #gotujzwykopem #golabki #zwiazki
Mężczyzna zadowolony a ja lecę sprzątać do kuchni.
Babki pamiętajcie dbać o swoich chłopaków również ;) #gotujzwykopem #golabki #zwiazki
źródło: temp_file6492368896172123589
Pobierz
EwMaj +3
Ej, wy tak serio uważacie, że z Hokejorza i księgowej coś będzie? Przecież on jest totalnie nią niezainteresowany. Ich relacja jest tak powierzchowna i pusta, rozmowy tak nieistotne jak rozmowy z ziomkiem z Żabki, który wszystkich pyta "jak leci wariacie". To nie kwestia tego, że on się boi za rękę ją złapać. On nie chce. Czuje do tej dziewczyny taki sam pociąg jak rudy chomik Adam do Asi z 4 sezonu. Już

źródło: IMG_4264
PobierzAle z czego ma chillowac xD przecież nawet 90% moich komentarzy nie odnosi się do mema, tylko do subopow zD
Talmud jest studiowany i wynika z tego, czego Katolicy mają dosyć spory problem zrozumieć czyli konfrontowanie własnych przekonań i wiary z poglądem innych ludzi na te same kwestie. Konfrontacja samego siebie i własnych rozważań, by lepiej zrozumieć bga.
Nie kłócą się gdybyś poświęcił chwilę na próbę zrozumienia Judaizmu oraz tego, że w tym świecie spirytualizm, mistycyzm, wiara są nieodłącznie powiązane i przecinają się. To spojrzenie big picture potrafi rozwiązać wiele do tej pory niezrozumiałych meandrów. Nawet jeśli ktoś jest katolikiem, a nienawiść do Judaizmu wyssał z wiekami pierwszymi gdy ta nienawiść była konieczna by móc ugruntować swoją niezależność, odrębność.
Natomiast ja nie jestem częścią Chabad-Lubavitch, więc nie będę
Przede wszystkim, to powtórzmy sobie jeszcze raz. Talmud nie jest wykładnią, a zbiorem dyskusji pomiędzy tymi, którzy Judaizmowi oraz Torah poświęcili życie. To co jest napisane w Talmudzie nie jest wyznacznikiem niczego, a punktem konfrontacji i głębszej analizy własnej wiary.
Natomiast będę wdzięczny, skoro tak ochoczo rzucasz tymi cytatami, których głównym zamierzeniem jest próba wmówienia ludziom, że Żydzi czują się lepsi od niezydow konkretnych cytatów wraz z odnośnikiem do talmudycznej
Brakuje ci atencji, że musisz po kilka razy do mnie pisać, bo widzisz, że mam cię w dupie czy co?
Dla nich, życie na ziemi jest w pełni materialistyczne.