Wpis z mikrobloga

Najnowszy wpis J. Owsiaka na FB https://www.facebook.com/jerzyowsiak/posts/pfbid02PkK1mthi39rWd6jydTYSPd31bZKBR7B9qe8UaUBZxru2y8JuZgGyoAqF1txjSE37l Trochę może emocjonalny ale rozumiem a tekst "jeśli dożyję jutra" odbieram jako pewną konwencję tego wpisu a nie dosłownie chociaż- niczego nie można wykluczyć.
Zwracam jednak uwagę na ostatni akapit. Warto o nim pamiętać przy następnym spinie, że Owsiak miesza się w politykę (czy na woodstocku czy ogólnie).
Nazywanie zła- złem to nie jest mieszanie się w politykę tylko stwierdzenie faktu.
Tak samo jak potępianie nazizmu czy komunistów. Trudno, żeby muzyka rockowa nie krytykowała zła- przecież z krytyki pewnych postaw ta muzyka się wywodzi.
#poltyka #neuropa #wosp
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nazywanie zła- złem to nie jest mieszanie się w politykę tylko stwierdzenie faktu

@To_ja_moze_pozamiatam: No, ale na zeszłorocznym WOŚP promował kolację z Palikotem jako aukcją, choć ciążyły na nim ciężkie zarzuty i nakazy i trudno nazwać, żeby to było dobre, choć to ewidentnie polityczna akcja, bo nikt normalny się wtedy z Palikotem nie zadawał. Zło jest złem, ale Owsiak na stare lata też odleciał jak Kaczyński czy Wałęsa, powinien dać
djtartini1 - >Nazywanie zła- złem to nie jest mieszanie się w politykę tylko stwierdz...

źródło: 6cddf0f04563a0033bf829849849

Pobierz
  • Odpowiedz
@djtartini1 Nie wiesz jak działają sztaby, co?
Przecież Palikot od dawna nie jest politykiem.
Porównywanie Owsiaka do Kaczynskiego- grubo pod kopułą masz.
Zwykła kolacja z celebrytą- kto chce to licytuje. Dorabiasz sobie ideologię pod tezę, że to polityczny manifest
  • Odpowiedz
@djtartini1 ale rok temu on już był skazany, siedział? Czy tylko plotki chodziły?
Owsiak nie siedzi I nie weryfikuje ręcznie każdej aukcji- od tego są sztaby. To nie jest celowe "promowanie" Żeby uważać ze to jakaś celowa agenda i działanie to trzeba mieć foliowa czapeczkę na głowie. Szczególnie że on politykiem nie jest obecnie a był celebryta rok temu-mimo wszystko.
  • Odpowiedz
ale rok temu on już był skazany, siedział? Czy tylko plotki chodziły?

@To_ja_moze_pozamiatam: MIał zarzauty i był na liście ostrzeżeń KNF, miał też wytoczone sprawy przez pracowników i dostawców (jeszcze notabene się za to nie wzięli). Nie, nie uważam, że to celowa agenda, to po prostu odklejenie starszej, zafiksowanej osoby. Pora żeby Owsiak odszedł na emeryturę i się nie rozmieniał na drobne.
  • Odpowiedz