Wpis z mikrobloga

@elita1001: Głupoty wypisujesz! Polska to nie USA, nikt nie będzie go licytował za pobyt w szpitalu w stanie zagrożenia życia! Wcześniej też lądował w szpitalu na długo i jakoś nikt go za to nie podliczył!
  • Odpowiedz
@elita1001: Wątpię, żeby Konon nie był całkiem ubezpieczony, na pewno ma coś socjalnego. To, że Kosno tak powiedział nie powinno być brane za pewne, tylko dlatego, że jest na ich niekorzyść.
  • Odpowiedz
@ehhhhh_: W jego sytuacji musiałby co miesiąc latać do UP podpisywać listę lub płacić składki NFZ na własną rękę. Nie ma nic i pewnie MOPS za niego zapłaci. Słyszałem o podobnej sytuacji w okolicy i też skończyło się na załatwieniu wszystkiego przez MOPS. Gość nie musiał płacić nic, a mieszkał prawie całe życie poza granicami kraju i podatków nie płacił w PL. Wrócił jak mu się tam życie i zdrowie
  • Odpowiedz
@elita1001: Oczywiście że opłaci tak jak i reszcie narodu który jest nieubezpieczony,szpital w takich przypadkach powiadamia MOPR czy tam MOPS który obejmuje ubezpieczeniem,to jest standardowa procedura która zabezpiecza szpital finansowo,jak myślisz jak leczą bezdomnych,to nie Ameryka
  • Odpowiedz
"Krzysiek nie miał ubezpieczenia bo nie chciał"

@elita1001: to tak jak Pani Barbara. Ona nie miała kibla w domu bo jest tradycjonalistką i woli tradycyjnie srać do sławojki na mrozie xD
Kasy z kanału pewnie też "nie chciał" xD
  • Odpowiedz
@ortalionowy: wiem, że nie pierwsza, ale kiedyś ktoś może powiedzieć stop i belweder pójdzie pod młotek, a knur do DPSu. Czy tak się teraz stanie? Nie wiem, ale powinno.
  • Odpowiedz