Wpis z mikrobloga

"Wzrost cen mieszkań był adekwatny do w stosunku do wzrostu dochodów gospodarstw domowych - ocenia Ministerstwo Finansów".

To chciałbym wszystkim pogratulować tych podwyżek wynagrodzeń, średnio pewnie koło 50% w ciągu ostatnich dwóch lat.

Nie przewalcie na głupoty.

#nieruchomosci #pracbaza #ekonomia #gospodarka
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Niebieski40: “Już widzimy pewne efekty w przypadku finansowania kredytem, bo choć przy rosnących pensjach możemy uzyskać większe finansowanie z banku, jednak liczba metrów kw. „własnego m”, które możemy kupić, z powodu wysokich cen nieznacznie się zmniejszyła”
  • Odpowiedz
@Niebieski40: Od paru latnzreszta nie widziałem już takich wykresów jak ty wkleiles, a były kiedyś bardzo popularne - może żeby ludzi nie straszyć.
Tutaj wykres od II kw '21 do maja '24, Polaków stać na o POŁOWĘ mniejsze mieszkania w tym przedziale a nie obejmuje on pompy 2019-2021
https://www.tvp.info/79176598/dostepnosc-kredytowa-mieszkan-wysokosc-raty-w-stosunku-do-wynagrodzenia-w-2024-r
munioman - @Niebieski40: Od paru latnzreszta nie widziałem już takich wykresów jak ty...

źródło: Screenshot_20250103-214531-279

Pobierz
  • Odpowiedz
@mickpl tu akurat się zgodzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z matematycznego punktu widzenia w ciągu 2 lat dostałem ∞ (nieskończoność) % podwyżki bo 2 lata temu nie pracowałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz