Wpis z mikrobloga

Co programiści wypoku, zrobili z wypokiem, ze od jakiegoś czasu juz nawet nie moge swobodnie napisać posta, tylko musze to robić w noratniku bo tak mocno zamula, są duze opoznienia w pisaniu liter i pokazuja mi sie komunikaty od przeglądarki, takie jak na screenie

Mam starego lapka (z i5 3230m), ale bez przesady zeby to tak działało tragicznie

#wykop #programowanie #pytanie #it #informatyka
essos - Co programiści wypoku, zrobili z wypokiem, ze od jakiegoś czasu juz nawet nie...

źródło: image

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@nunczako: Pewnie masz duzo lepszego procka, a na dziadach jest tragedia. Aczkolwiek na niczym innym nie mam takiego problemu jak na wypoku, więc coś nie tak z wypokiem
  • Odpowiedz
  • 9
@essos Wykop stoi na frameworku VUE. Do tego dochodzi zapchanie mnóstwem syfu renderowanego na serwerze wykopu (JavaScript+ style CSS) ktore mocno zamula renderowanie strony internetowej.

Do tego dorzucone jest okolo 40-60 skryptów i iframe'ów śledzących (reklamy, adsense, trackery użytkowników). Z miesiąca na miesiąc poprawiają trochę kod wykopu, ale dodają coraz to więcej reklamowych/śledzących użytkownika śmieci.

Każde kliknięcie myszką w jakis element, kazda wpisana litera jest sledzona przez mnóstwo "obserwatorów" (eventListenery).
  • Odpowiedz
@essos: Dobra poddaję się. Spróbuj z tym jego dodatkiem. Żeby to działało musisz mieć Tampermonkey; Instrukcja od AI

Instalacja Tampermonkey jest dość prosta i różni się nieznacznie w zależności od przeglądarki. Oto jak to zrobić:

Google Chrome, Microsoft Edge, Opera:
Otwórz przeglądarkę: Uruchom przeglądarkę, w której
  • Odpowiedz
@essos: Tak. Tylko żeby to wszystko dobrze działało, musisz uruchomić tryb programisty/dewelopera rozszerzeń.

Aby włączyć tryb programisty/dewelopera rozszerzeń w przeglądarce, wykonaj poniższe kroki, które różnią się w zależności od używanej przeglądarki:

Opera GX:
Otwórz przeglądarkę
  • Odpowiedz