Wpis z mikrobloga

Zapowiada się jakiś fajny smartphone z androidem?

Planowałem zakup Nexusa 5, ale on jest ogromny. Potrzebuje czegoś mniejszego, ale tak czy inaczej wydajnego. Słyszałem plotę, że Google chce wydać coś takiego, ale nie mogę znaleźć potwierdzenia nawet w necie, więc może kumpel coś przekręcił. Przedział cenowy nie ma większego znaczenia, byle cena/jakość było rozsądne.

#smartfon #gsm #telefony #android
  • 17
@PanBulka: bo to niepraktyczne gówno nie uciąga normalnego dnia pracy bez doładowania (zakładając że po pracy nie wracasz od razu do domu).a zabierz to na wyjazd? zerknięcie 3x na mapę i w połowie dnia już nie ma ponad 50% baterii.

generalnie fajny telefon, ale bateria to gówno.
@PanBulka: oczywiście przy założeniach, że nie ścibulę jasności na poziomie 4% bo #!$%@? chcę używać telefonu, a nie się wpatrywać w ciemny kafelek. ale niestety wydajność tutaj nie idzie w parze z czasem pracy na baterii, i nawet iphone 4 był mistrzem jeśli chodzi o długość trzymania... niestety, też się na to naciąłem.

ale powerbank 10k mAh na wyjazdach rozwiązuje problem.
@PanBulka: jeśli często podrózujesz to proponuję cięższe i większe battery packi. wydatek do 100zł, a 'cztery' ładowania nexusa uciągnie. czytaj: całą dobę poza pokojem hotelowym na dowolnym wyjeździe cykając co chwilę zdjęcia. :-)
dzięki za wszystkie rady i konkretną dyskusję. Sony Xperia Z1 Compact wydaje się całkiem fajnym telefonem. Porównywalna do Nexusa, nieco poręczniejsza z lepszym aparatem. Ma ktoś może informacje jak Z1 Compact wytrzymuje na baterii?

Edit: Jak czytam opisy tego Z1 Compact to mam wrażenie, że to jest aparat z androidem, a nie komóra. Większość opisywanych plusów to aparat.