Wpis z mikrobloga

Teraz drogie dzieci odbędzie się lekcja, czym się różni zwykły bank (gdzie można iść do oddziału) od fintechu. Za minimum 2 miesiące powinno się udać założyć konto ponownie.
  • Odpowiedz
  • 3
@mirko_anonim nie mozna poprostu sobie zamknac konta „bo byl problem” i zalozyc nowego. jak chcieli zweryfikowac srodki to trzeba bylo przejsc w pelni procedure. w normalnym banku tez bys zamknal konto i zalozyl pomownie jakby zapytali skad srodki?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @rtg_ @kam3o Mirki, ale ja przeszedłem te procedure. Zweryfikowałem.ponownie swoją tożsamość jak prosili i wskazałem, że środki pochodzą z oszczędności znajomego, który mieszka w UK, konto mi odblokowali, na supporcie dodatkowo powiedziałem to samo i powiedzieli, że nie ma problemu i moge z konta dalej korzystać, więc to konto zamknąlem
( ͡° ͜ʖ ͡°) bo chce założyć nowe żeby sie z tym starym nie kojarzyło
  • Odpowiedz
( ͡° ͜ʖ ͡°) bo chce założyć nowe żeby sie z tym starym nie kojarzyło xD

@mirko_anonim: to stare konto pewnie i tak trzymają w jakimś 'skasowanym' stanie (pewnie do celów audytów etc zgodnie z prawem przez X lat), nie znam szczegółow, ale stawiam że pewnie nie mają automatycznych procedur na sytuacje w której ktoś skasował konto a nastepnie znów chce założyć na te same dane,
  • Odpowiedz
  • 1
@mirko_anonim no to zamiast tego zeby nie byc kojarzony, jestes w systemie teraz oznaczony ze kombinujesz. dane zamknietych kont sie trzyma przez 5 lat jezeli dobrze pamietam
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
skuteczny-optymista-86: Wpadłeś w AML. Nie zdziwiłbym się gdyby przyszło ci wezanie z KNF albo prokuratury za kilka miesięcy (muszą się skontaktować z polskimi organami). Osiem lat przepisów a większość dalej niewie że przelew na równowartość 40k polskiego żetona (około) to automatyczne zgłoszenie do instytucji nadzoru finansowego i chj wie gdzie jeszcze.

Są minusy i plusy ujemne bycia w unii.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: heracinsky
  • Odpowiedz