Aktywne Wpisy
vfr__ +378
Mamy otwarta rekrutacje na Senior .NET Developera. CV przychodzi w ciul, ale zespol ds. rekrutacji sporo z nich odrzuca. Dyrektor IT poprosil mnie o review kilku odrzuconych CV.
Dostalem pare CV i pierwsze (xD) z nich to gosciu z 15 latami doswiadczenia i skonczona informatyka na Politechnice Wroclawskiej. Od 10 lat senior. W jednym projekcie 4 lata React, a w drugim 5 lat Angular. Dwa certyfikaty z Azure.
Powod odrzucenia? w sekcji
Dostalem pare CV i pierwsze (xD) z nich to gosciu z 15 latami doswiadczenia i skonczona informatyka na Politechnice Wroclawskiej. Od 10 lat senior. W jednym projekcie 4 lata React, a w drugim 5 lat Angular. Dwa certyfikaty z Azure.
Powod odrzucenia? w sekcji

trevoz +15
Siedzę w domu, bo chory jestem i naszło mnie, żeby ponownie wypróbować Lalique Encre Noire, bo kiedyś mireczki polecały na jesień i mam odlewkę.
Ja pierniczę jak to capi xD Pachnie starą babcią, nad którą już powoli wieko się zamyka.
Chyba trollujecie jeśli uważacie, że Encre Noire dobrze pachnie. W sumie ten sam case co z tym słynnym YSL Kourosem, który capi żulem.
#perfumy
Ja pierniczę jak to capi xD Pachnie starą babcią, nad którą już powoli wieko się zamyka.
Chyba trollujecie jeśli uważacie, że Encre Noire dobrze pachnie. W sumie ten sam case co z tym słynnym YSL Kourosem, który capi żulem.
#perfumy
źródło: o.1834
Pobierz

@masqar: oprócz tego knipex 86 03 250 (tyko nie wiem czy ten rozmiar) lidl ostatnio podróbkę za 50zł sprzedaje i knipex cobra albo coś podobnego.
@Jarek_P jedna rurka max 18mm z resztą to chyba woda użytkowa taki średni sens zamrażania widzę, ale ameryka to se mogą.
@wypokowy_expert: chrzanić ich rurki, mnie się sama idea podoba, Zamrażarki do rur funkcjonujące u nas to są duże i drogie jak licho maszyny, ale zamrożenie stalowej rury CO nie jest dla nich problemem, zastanawiam się, czy doraźne użycie zamiast tego jednego pojemnika preparatu "Freeze" za 30zł dało by ten sam efekt.
@Jarek_P: no nie wiem... https://acproductsusa.com/products/pro-pipe-freezer-can-600g wydajność do 7 mrożeń, zestaw też niezbyt tani.
Na allegro jest jeden więszy zestaw 1300zł z 1 butelką...
W sumie można by próbować zrobić dziadowersje DIY wzorując się na tym https://www.arctic-hayes.com/Catalogue/Pipe-Freezing/Arctic-Hayes-Disposable-Pipe-Freeze-Kits/ARCTIC-SPRAY-ZE-PIPE-FREEZE-KIT-SMALL-ZEK1
Butelka zamrażacza elektronicznego, albo nawet "sprężonego powietrza", kawałek pianki izolacyjnej z większej rury wyłożonej w środku warstwą przepuszczalnej gąbki albo nawet szmaty.
@wypokowy_expert: ten pomysł ma jedną słabą stronę. NIe jestem pewien co do składu zamrażacza dla elektroników (na moim słowa na ten temat nie ma), ale "sprężone powietrze", to jest zwykły propan/butan, wypuszczenie zawartości takiego pojemnika w powietrze w np. niedużej łazience może mieć przykre konsekwencje, gdy np. potem spróbujesz odpalić palnik, żeby złączkę Cu zalutować. Niby wszystko się da i niby wystarczy zadbać
@wypokowy_expert: chyba, że jest potrzebny, bo instalacja miedziana, a mroziłeś po to, by ją przerobić :D
Zresztą palnik nie palnik, przy wybuchowym stężeniu gazu, iskra wystarczy z żaby do rur, co się omskła i stuknęła w żeliwne kolanko. Chyba nie robiłbym tego bez wentylatora postawionego z boku i przedmuchującego okolice pracy gdzieś na zewnątrz pomieszczenia.
terafluropopran palny i do tego produkuje przy tym HF tak samo jak znienawidzony hfo-1234yf
https://en.wikipedia.org/wiki/Trans-1,3,3,3-Tetrafluoropropene
"
TRANS-1,3,3,3-Tetrafluoroprop-1-ene (nazwa handlowa: HFO-1234ze) jest gazem fluorowanym stosowanym głównie jako czynnik chłodniczy, środek spieniający lub aerozolowy. W przeciwieństwie do wielu starszych czynników chłodniczych, HFO-1234ze cechuje się niskim potencjałem tworzenia efektu cieplarnianego
I karta charakterystki samego prodkuktu:
ujowo się kopiuje, ale keep away from hot sufrace, sparsk ....