Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @Tata_Kasi
Pytam starsze osoby które tak żyją jak im z tym jest. Do 30 urodzin myślałem że takie życie to porażka, ale jak słucham i czytam co się dzieje, jak ludzie trudno wiążą koniec z końcem to moje życie wydaje się naprawdę całkiem ok. Czytałem że we Włoszech i Hiszpanii to standard że młodzi mężczyźni mieszkają z rodziną i to żaden wstyd, są cenieni za to
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @walciak
Pytam starszych którzy mają doświadczenie . Do 30 myślałem inaczej. Nie chciałbym żeby w wielu 50 lat mi się to zmieniło . Na różowe nie mam co liczyć. Sam widzisz że się nawet tu śmieją chociaż mnie nie znają. Może poznam jeszcze jakaś, młodszą bez uprzedzen. To nie jest tak że mieszkam na kilku metrach bo pokój jest całkiem spory - 12m plus do tego
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wydaje mi się że fajnej kobiecie nie będzie przeszkadzało że mieszkasz z rodzicami. Wiem że piszę się że laski teraz mają wymagania, ale takiej która wymaga to ty nie powinieneś chcieć.
Ja na twoim miejscu bym sobie mieszkał tak nadal, dbał o swoje samopoczucie i ogólnie o siebie. Będziesz się dobrze czuł ze sobą to nawet będziesz bardziej atrakcyjny dla kobiet
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli Tobie pasuje ten stan, dobrze się z rodzicami dogadujesz i nie ma między wami kwasów to po co zmieniać? Lepsze jest wrogiem dobrego - pamiętaj. A dla kumatej kobiety - faceta pozna się po tym jaki stosunek ma i jak zachowuje się do rodziców i rodziny.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mam nadzieję, że nie rozwalasz całej kasy na p------y i jakoś ją inwestujesz. Będąc w takim wieku (i biorąc pod uwagę, że mieszkasz cały czas z rodzicami) to na koncie powinieneś mieć hajsu na chociaz male mieszkanie za gotówkę.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mówisz, że masz marzenie i piszesz mnóstwo argumentów, które pokazują, jak to fajnie jest jak go nie realizujesz. Innymi słowy to programujesz nas jaką mamy ci dać odpowieć bo masz wątpliwości. Spróbój być troszkę bardziej egoistyczny i życia tylko dla siebie bo obecnie jesteś zadowalaczem innych i spełniaczem ich oczekiwań. Jeśli masz odłożone pieniądze to nie będzie problemu z przenosinami do dużego miasta i wynajęcie pokoju czy kawalerki i
  • Odpowiedz