Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@jalop nie da rady. Jakiś debil od którego kupiłem mieszkanie wpadł na genialny pomysł, żeby zlew ustawić w rogu. Ja jestem duży chłop i się w tej szafce nie mieszczę. Cieknie na miejscu gdzie pcv wchodzi w kołnierz przybetonowany do ściany. Teoretycznie mógłbym to o--------ć silikonem ale wydaje mi się że to kiepski pomysł
  • Odpowiedz
  • 0
@maniok nie, nie ludź się. Nie szczelniszn tego silikonem, będzie kapać. Jedyne rozwiązanie to naprawić porządnie ten syfon.

Jak pójdziesz po silikon, to pozamiatasz ostro
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@jalop w tym czymś jest rura kanalizacyjna 32. To jest nie do ruszenia bez rozwalenia całej szafki zlewozmywaka, a że jest to jakby kompletna zabudowa kuchni to nie będę tego ruszać przed remontem generalnym kuchni.
  • Odpowiedz
@maniok: Nie mam pojęcia czym jest to coś, co wystaje ze ściany. Na pewno dobrze byłoby dostać się do pionu i to wywalić, wstawić normalną rurę. Ale skoro remont odpada to ja bym tą redukcję jednak wkleił na silikon. Gorzej jak jest to raczej nie będzie a i tak trzeba to będzie wywalić przy remoncie w przyszłości. W środku tej "rury" widać, że jest potargana jak włosy przez wiatr, więc
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@mateo_olsztyn powiem tak. Jak oglądałem mieszkanie to nie widziałem wielu usterek z którymi później musiałem walczyć. Takie papudraki tu mieszkały że szkoda gadać.
  • Odpowiedz
@maniok:

rura jest w tym czymś.

To coś to prawdopodobnie rura żeliwna i w nią jest wsadzona ta 50 pvc. I bardzo możliwe że to tutaj Ci cieknie a nie na łączeniu które robisz
  • Odpowiedz
@maniok: Wydaje mi się, że to rozsądna opcja, bo to co wystaje ze ściany i tak kiedyś pójdzie do wywalenia przy remoncie, więc czy pójdzie do wywalenia razem z wklejoną redukcją na silikon nie powinno mieć znaczenia. Może warto jeszcze jakąś sprężyną pogrzebać w tej rurze w środku, aby poprawić przepływ. W każdym razie powodzenia :)
  • Odpowiedz