Wpis z mikrobloga

#1000filmow ---- INDEX 123 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W XY Z +111

Jak nie ma świetnych filmów to chociaż napiszę coś o tych w miarę dobrych. Dwa tytuły na dziś.

Juror #2

Reżyseria: Clint Eastwood
IMDb: 7.1/10
https://www.imdb.com/title/tt27403986/
thriller, suspens, kryminał sądowy

Bohaterem jest mężczyzna, który jest ławnikiem w sprawie potrącenia kobiety na drodze. Podczas procesu uświadamia sobie że oskarżony może być niewinny a on może podczas deszczowej nocy wcale nie potrącił jelenia.

Nie jest to najlepszy film Eastwooda, ale jestem pod wrażeniem, że w tym wieku jeszcze próbuje. Dość ciekawy początek niestety nie został odpowiednio ciekawie zamknięty na końcu filmu. Dość przyziemny i mało spektakularny przez co przewidywalny. Rozterki moralne jakoś tak mało przekonywujące. Do 12 gniewnych ludzi to nawet nie ma podejścia a rzekłbym, że nawet od Ludzi Honoru mocno mu brakuje. Mimo to warto zerknąć jak się nie ma nic innego..

Conclave - Konklawe

Reżyseria: Edward Berger
IMDb: 7.4/10
https://www.imdb.com/title/tt20215234/
thriller, dramat

Zmarł papież. Oglądamy przebieg wyboru kolejnego “od kuchni”, gdzie wychodzą na wierzch brudne interesy purpuratów.

Świetni aktorzy, na podstawie powieści Roberta Harrisa (tej akurat nie czytałem), co mogło pójść nie tak? Zakończenie. Nie nastawiałem się jakoś na ten film ale spełniał moje oczekiwania natomiast na końcu okazało się że oglądałem coś zupełnie innego. Znów film dość przewidywalny, niemal do samego końca ale wtedy robi fikołek i zastanawiasz się po co było to wszystko co oglądałeś… W sumie to chciałbym zobaczyć kontynuację choć pewnie to ten twist zostałby zatuszowany przez Kościół i stałby się tajemnicą fatimską ;)

A ja spojrzę na Heretyka i na The Best Christmas Pageant Ever czy coś fajnego czy też można wpisać w kategorię “NIEZŁY” jak te dwa powyżej.
WLADCA_MALP - #1000filmow ----  INDEX 123   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K...

źródło: 2filmy

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Podczas procesu uświadamia sobie że oskarżony może być niewinny a on może podczas deszczowej nocy wcale nie potrącił jelenia.

@WLADCA_MALP:

No i już popsułeś widzom pierwsze 15 minut filmu a było to niezłe zaskoczenie dla mnie (całe szczęście nie czytałem żadnych opisów filmu anie nie oglądałem trailerów etc.).
  • Odpowiedz