Wpis z mikrobloga

#agd #zmywarka

Jak od zegarka mechanizm otwierania drzwiczek znowu się psuje.
Najpierw zepsuł się po 6 miesiącach, przyszedł technik wymienił. minęło teraz następne 6 miesięcy i mechanizm znowu się zepsuł xd
Czyli co pół roku trzeba wymieniać mechanizm otwierania drzwiczek. dobrze że mam 5 lat gwarancji. To wychodzi na to że w ciągu tego okresu 10 razy zostanie wymieniony mechanizm.
I potem trzeba będzie zmienić zmywarkę bo z tego co szukałem nie ma do tego żadnych części zamiennych i nie da się tego kupić.
Już na pewno nie bosch tylko co innego, może nie będzie się co pół roku psuć.
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@r5678: Pocieszę Cie. Simmeringi na pompach bardzo wielu zmywarek są tak zrobione że 2 lata i cieknie. Walki już nie są idealne wtedy dy i nowy simmering wytrzymuje pół roku. Fakt że kosztuje 10zl no ale.... Aby to naprawić, trzeba wyjąć pompę na której jest duzy 8cm oring. A wiadomo jak to oring, jak siedzi to jest ok. Jak się zacznie nim majstrować w te i wewte, wyjmując co jakiś
  • Odpowiedz
@Bigbluee: mistrzu jaką 45cm warto teraz kupić? mus to stalowe dno i automatyczne otwieranie drzwiczek, skłaniam sie do Boscha SPS4EMI61E, i wiem, że powinna być 45cm, ale niestety nie da rady. Pytam, bo widzę, że doświadczenie serwisowe masz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz