Aktywne Wpisy

Muszę odkręcić wąż doprowadzający wodę do pralki, jest do tego jakiś specjalny klucz, bo metalowym francuzem to chyba połamię ¯_(ツ)_/¯
źródło: temp_file476915924799969493
Pobierz
JACCU +114
Robaki polaki mi poparkowały. A stane na miejscu dla pogotowia. Przecież jestem kimś k*hwa
#januszemotoryzacji #polskiedrogi
#januszemotoryzacji #polskiedrogi
źródło: temp_file5399485749596784004
Pobierz

źródło: mixcollage-22-jan-2024-07-16-pm-8174
PobierzSam mam trochę krypto, ale jaranie się w 2024 że zrobiło 100% w rok, przy OGROMNYM ryzyku i czystej spekulacji to jest dziecinada dla właścicieli demo portfeli.
@ZgrywusPrzegrywus: Cena spada z 64k do 16k i potem do 100k w ciągu dwóch lat - nie no gdzie tam panie, jakie ryzyko xd
Btw ci wszyscy inwestorzy, którzy uważają, że to bezpieczne i zawsze będzie rosło, to planują kiedyś swoje środki zacząć wyciągać i zużywać? Ciekawe, jak to wpłynie na ceny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Krypto
Na emeryturze wypłacać 100k USD co jakiś czas
@przegro_pisarz: ?
No tak, możesz dowolną kwotę, ale co to ma wspólnego z moim komentarzem? Dalej masz teraz cała masę młodych ludzi-holderów, która oszczędza w BTC na kiedyś, dostarczając kapitału, dlatego jego cena rośnie. A co, jeśli proporcje się zmienią i wyciągających będzie więcej?
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzOznaczyłem fragment, do którego się odnosiłem ¯\(ツ)/¯ wypłacą se X sathosi i tyle, ale będzie to z 100k USD obecne, na pewno nie będą stratni to pewne oszczędzanie na emeryturę. Kapitał z akcji, obligacji , ETF kiedy się wypłaca jak nie na emeryturze? Jak się dostanie dywidendę to inwestuje się ją dalej.
@przegro_pisarz: Dobra, to może sformułuję to inaczej. Jesteś pewien, że za te kilkadziesiąt lat będzie wystarczający popyt, aby to od ciebie skupować w takiej cenie? Bo może być też tak, że będziesz miał masę ludzi, którzy zaczną się starzeć i chcieć wyciągać z tego pieniądze, a stałego dopływu nowych do piramidy może już nie być, nawet z uwagi na demografię.
Pamiętaj, że BTC sam
@Mlekkko: @goodlife1 dalej jesteście w stanie pisać "hehe, jakie ryzyko? Piękny bul d--y!" (-‸ლ)
Wiesz co to w ogóle ETF?
@ZgrywusPrzegrywus: No to jak się mają kwoty obrotu BTC - inne towary, w odniesieniu do tego, jak wygląda wymiana BTC - inne waluty? Przecież to w ogóle nie są porównywalne rzeczy, główny rynek oparty
typie masz absolutnie niezmienialną książkę zleceń, gdzie jeśli powiążesz dany adres z osobą to masz na tacy jej WSZYSTKIE transakcje. No trzeba być na prawdę geniuszem aby do nielegalnych rzeczy używać BTC...
Do takich wymian są inne środki. W niektórych sklepach i za niektóre usługi możesz płacić BTC, i nie są to nielegalne rzeczy a np. ubrania, czy nawet ta słynna pizza co gość za
@ZgrywusPrzegrywus: Moment, czy aby zwolennicy BTC nie przekonują, że jednym z jego zalet jest właśnie anonimowość i decentralizacja? Teraz nagle od razu wiadomo, kto stoi za jaką transakcją? To jaki w tym sens? xD
Określ tą wartość. Ile jest dla Ciebie warty 1 BTC? Bez używania walut, na jakie możesz go
@wstanczyk: To jednak muszę Cię wyprowadzić z błędu. Dane jasno
@goodlife1: ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@goodlife1: Do tego się sprowadza głownie rynek obsługiwany przez BTC. Jeśli chodzi o głowny sens, to raczej spekulacja i wymiana tego na inne waluty, które już