Wpis z mikrobloga

Czy na Wykopie jest ktoś, kto ogląda takie stacje jak TV Republika albo wPolsce24? I robi to nieironicznie?

Bo jeśli tak, to mam pytanie:
Jakie to uczucie być cały czas zaszczutym i ściganym przez wszystkich dookoła?

Mam taki "f----z", że siadam do komputera wieczorem, włączam sobie Republikę na przemian z wPolsce24 i słucham tego w tle do pracy albo grania w jakieś głupie gry.

I przecież tam cały czas jest mowa o tym, że Polska jest atakowana przez Niemców, gejów, antykatolików, lewaków itp.

Dosłownie przed chwilą powiedziano w jednej z tych stacji, że ludzie, którzy nie głosują na PiS, to "tuskoboty" albo "tuskoidy".

Kilka wieczorów temu Obajtek powiedział wprost, że ludzie, którzy go nie popierają, to "klauny z Jagodna".

I tak, k---a, 24/7. Nawet jak włączę którąś z tych stacji o randomowej godzinie, to wciąż jest to samo:
"Tusk atakuje, Tusk pluje, Tusk, Tusk, Tusk, Tusk, Tusk".

Serio ktoś to ogląda nie dla beki? Są ludzie, którzy lubią czuć się ciągle pod presją, która nawet nie istnieje? #polityka #wybory #bekazpisu #bekazprawakow #urojeniaprawakoidalne #tvrepublika #polska #sejm #4konserwy
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam taki "f----z", że siadam do komputera wieczorem, włączam sobie Republikę na przemian z wPolsce24 i słucham tego w tle do pracy albo grania w jakieś głupie gry.

@Fatalista1988: gdyby nie praca i hobby to w sumie też tak bym robił grając ARAM-y w Lolu
  • Odpowiedz
@Fatalista1988: ja jestem na detoksie dalej od oglądania TVPiS i wiadomości oraz programów po nich. Jak na razie nie tykam ich, ale jak jest coś śmiesznego to dochodzi i tak do mnie (ostatni wyjazd Lichockiej o zbiórkach). Ale myślę sobie by kiedyś zrobić "Dzień PiSowca i ustawić sobie tak głowę by przyjmować te wszystkie rzeczy z powagą (nie będzie to łatwe)
  • Odpowiedz
@Fatalista1988: Punkt pierwszy podrecznika "how to dictatorship" to wyznaczenie ludziom wroga. Prosty umysł potrzebuje prostych odpowiedzi, a w razie gdyby się raz na ruski rok zastanowił "skoro jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle?", od razu dostaje wroga, którego może winić. To coś na zasadzie spinu za czasów komuny - zbiory ziemniaków nie są takie złe przez fatalne, odgórne zarządzanie PGR, tylko źli amerykanie zrzucają stonkę z samolotów szpiegowskich.
  • Odpowiedz