Wpis z mikrobloga

@gniazdownick: Polecanie komukolwiek polskiej giełdy gdy dostępne są inne to zbrodnia sama w sobie. 2/10 bo odpisałem. PS ciekawe czy to ci sami co doradzali kredyty we frankach.
  • Odpowiedz
  • 12
@gniazdownick: Nie wiem jak to w naszym kartonie działa bo nie śledzę, ale jak podobnie do USA, to wcale bym się nie cieszył. Ktoś planuje wyjść i potrzebuje płynności w miarę szybko bo czasu nie ma, to się wydaje rekomendacje tego typu właśnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Klasyczek na obrazku:
kdgc - @gniazdownick: Nie wiem jak to w naszym kartonie działa bo nie śledzę, ale jak...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@michelney: To są heheszki, ale sztuka polega na tym, żeby wyleszczyć tych co wierzą i kupują/sprzedają na podstawie takich prognoz bez większego własnego przekonania/modelu/systemu. Myśle, że każdy kto siedzi dłużej to sobie zdaje sprawę, że banki szczególnie inwestycyjne to nie są instytucje charytatywne i interesują ich przede wszystkim ich księgi/pozycje, no może w ostateczności ich klientów premium. Ale na pewno nie pozycje tych, którym udzielają publicznych DARMOWYCH rekomendacji ( ͡
  • Odpowiedz
@kdgc: w Polsce to w każdym z tych okresów takich artykułów w każdą możliwą stronę codziennie spamują ile wlezie

Od pół roku widzę na zmianę znaleziska z różnymi źródłami że nieruchomości rosną, a w ten sam dzień inne źródło podaje że spadają XD

Pytanie czy to na tym screenie to nie jest cherry picking i tak samo nie wybrane nagłówki żeby się pod wykresem zgadzało, bo same dozowanie informacji jest
  • Odpowiedz
@pysznewpierdalator: To jest cherry-picking i heheszki(ale generalnie odpowiedź na taki sam cherry-picking autora sam wiesz kogo) ale generalnie to, że nie ma co ufać publicznym darmowym rekomendacjom/raportom/analizom banków bo oni nie są od tego żeby Ci za darmo doradzać w co inwestować to prawda uniwersalna.
  • Odpowiedz