Wpis z mikrobloga

Ten cały Creed Aventus to tak serio z tą trwałością? Przebił nawet Xejrofa Renaissance który trzymał krócej niż pedał kupę.
Ładnie to pachnie ale ludzie kochani… #perfumy
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@markaron: Brałem odlewkę Aventusa z tagu i bardzo szybko traci na mnie projekcję. Nie mierzyłem dokładnie czasu, ale było to co najwyżej 30 minut, a Rennaisance akurat mi się dobrze trzymał. Aventusa na pewno zamierzam jeszcze potestować, ale takie niestety było moje pierwsze doświadczenie.
  • Odpowiedz
@lecoffe: To się pogubiłem... bo miałem wrażenie, że wątek dotyczy jednak Avika. Zwracam honor i nie kontynuuję dyskusji bo Xerjoffa nie znam ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@markaron: z ktorego roku masz batch tego aventusa? Na mnie tez trzymał ładnie ale to było z 5 lat temu… na początku tego roku zamówiłem odlewke na testa żeby sprawdzić czy rzeczywiście go wykastrowali i wrażenie mam jakby obcięli mu z 70 % parametrów które miał w swoich złotych latach.
  • Odpowiedz
@JesteMlodyGzGdyni tak jakby ten twoj "stary dobry aventus" kiedykolwiek mial naprawdę dobre parametry. Wszystkie batche były przeciętne. U---------i sobie, że to mocarz był kiedyś a teraz nie jest, podobnie jak z la nuitem czy diorami w srebrnych rurach i masą innych zapachów typu "kwii kiedyś to były batche teraz nie ma"
  • Odpowiedz
@Frufruf: Jak opłacisz kw to ci wyśle za friko oryginalnego sampla + małe co nieco z mojego flakonu na testy, pic rel

Tylko w przyszłym tyg bo nie mam szkła obecnie
  • Odpowiedz
  • 0
U mnie nowy batch wyczuwalny przez otoczenie po 8h przy 3 strzałach. Polecam przeczyścić kinol albo kupić ori flakon
  • Odpowiedz
Polecam kupić bezpośrednio od producenta na creedfragrance.com

@Pietruchoowy: Czyli na dzień dzisiejszy twierdzisz, że każda flaszka kupiona poza oficjalną stroną to podróba i dlatego trzyma tak słabo? Nawet ze sprawdzonych źródeł? No takiej linii obrony aventusowej trwałości, jeszcze nie obierałeś ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kolejne_juz_konto no skoro ja mam 3 flaszki ze strony Creeda i każda pachniała tak samo i dobrze trzymała, a inni raczej szukają gdzieś taniej i piszą, że słabo trzyma, to coś musi być na rzeczy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Pietruchoowy @kolejne_juz_konto OP brał Avika ode mnie. Bardzo możliwe, że dostał mililitry z baniaka od Creeda. O, ironio… [EDIT] Dodam jeszcze, że na przestrzeni ostatnich kilku miesięcy miałem 3 baniaki: z Sopockiego Stylu, od Creeda właśnie i z Tigerandbear i jak na mój ułomny nos nie zauważyłem pomiędzy nimi żadnej różnicy (co wydaje się być oczywistym). Teorię, że od Creeda są inne można OFC włożyć między bajki z tymi, że
  • Odpowiedz