Wpis z mikrobloga

• 4
Porównać Trumpa do Mentzena to tak jakby porównać właściciela sieci supermarketów do typa co robi w jednym z nich na kasie

@HrabiaTruposz: patuska porównuje dwukrotnego prezydenta USA do katozamordystycznego pajaca chlejącego piwsko z gimbusami, który wielokrotnie został wybatożony merytorycznie przez Ryśka Petru xD KOSMOS!
  • Odpowiedz
@officer_K: Obaj zrobili karierę na barkach starego, obaj z jakiegoś powodu uznawani są za ekspertów od ekonomii, mimo że g---o o niej wiedzą. Faktycznie trochę podobieństw jest
  • Odpowiedz
@wstanczyk oh tak, ty za to masz ogromną wiedzę i debet na koncie.
Gdybyś miał wiedzę, to wiedziałbyś, że łatwiej jest zrobić 100 milionów z tysiąca, niż kilka miliardów że stu milionów I utrzymać ten status przez lata. No ale tak, farta miał, nie zna się a ty byś sobie poradził lepiej.
A prawda jest taka, że gdybyś został ceo którejś spółki u trampa, to w tym samym roku kalendarzowym by
  • Odpowiedz
Gdybyś miał wiedzę, to wiedziałbyś, że łatwiej jest zrobić 100 milionów z tysiąca, niż kilka miliardów że stu milionów

@Snowgoon: xDDDDD
Chyba nie za bardzo kolego rozumiesz, jak kapitalizm działa.

Btw gdzie twoje 100 milionów? Czy tysiąca jeszcze nie masz? Idź jeszcze tam laurkę wyślij Sławusiowi może ci p--o da w prezencie, albo pożyczy tego tysiaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wstanczyk a gdzie jest Twoje? Ja nie twierdzę, że jestem wielkim biznesmenem, lepszym niż tramp, tak jak ty. Gdzie Twoje sto milionów?

Chcesz debatować? Pokaż mi zwycięzcę jakiejkolwiek loterii, który zrobił z setek milionów kilka miliardów.
Bo ja ci pokaże tysiące ludzi, którzy od zera doszli do setek milionów, ale tylko niewielu potrafiło zrobić z tego kilka miliardów, co jedynie potwierdza moje słowa. Jesteś zbyt ograniczony, żeby pojąć, że przebicie miliarda
  • Odpowiedz
@Snowgoon:

Gdybyś miał wiedzę, to wiedziałbyś, że łatwiej jest zrobić 100 milionów z tysiąca, niż kilka miliardów że stu milionów I utrzymać ten status przez lata.

XD a ty ta wiedzę to skąd masz? Obszczany robol będzie tłumaczył innym jak obracać milionami a jak miliardami xD
  • Odpowiedz
@Tokko ty umiesz że zrozumieniem czytać? Czy nie skończyłeś podstawówki?
Idź na podstawy ekonomii w szkole średniej, to się dowiesz. A jak jesteś zbyt ograniczony, to sprawdź sobie, na przykładzie tysięcy osób, ilu z nich stworzyło biznes od zera do setek milionów I ilu z nich przebiło i utrzymało barierę miliarda.
Pieprzenie twojego wafla, że tramp się nie zna na biznesie wyjaśniło was obu. Bo można go nie lubić, ale na
  • Odpowiedz
@officer_K: ta baba to karuzela śmiechu. Deficyt intelektualny aż bije z tej mordy. To nawet nie jest pożyteczna idiotka - to zwykły ruski agent
  • Odpowiedz
@Tokko oh, czyli jednak.
Nie wiedziałem, że trump stracił majątek i nie jest już miliarderem, z tego co wiem, to dalej ma ich 7 czy 8 aktualnie.
No chyba, że Ty jesteś tym, co się tasuje do faktu, że kilka z jego biznesów zbankrutowało i myśli, że to oznacza, że Kilkukrotnie stracił majątek. Nie wiem jak bardzo musisz być ograniczony, żeby nie połączyć faktów.
Gdybyś znał podstawy ekonomii, to wiedziałbyś, że
  • Odpowiedz
@Tokko gdybyś nie był ograniczony, to zalapalbys, że moje porównanie było bardziej - sprawdz sobie ilość neurochirurgów i lekarzy, to może załapiesz, że neurochirurgiem jest ciężej zostać niż lekarzem.
Twój przykład że zdunem i lekarzem pokazał jedynie, że nie masz pojęcia o czym jest dyskusja, ale stwierdziłeś, że wysrasz to g---o z siebie.
  • Odpowiedz
@conamirko przecież ja nie bronie nikogo. Pokazuje jedynie, że twierdzenie, że tramp i mentzen nie mają pojęcia o biznesie, gdzie jeden wielokrotnie pomnożył majątek i jest od dekad miliarderem, a drugi w dość młodym wieku doszedł do statusu multimilionera, przez obsranych wykopków którzy mają debet na koncie, to trochę żenujące jest. I to jest fakt, a nie obrona.
  • Odpowiedz
@Snowgoon: może najpierw poczytaj o Fredzie Trumpie w kontekście "żyłki do biznesu" Trumpa oraz Mieczysławie Mentzenie w kontekście wykształcenia Suawka ( ͡° ͜ʖ ͡°) co się zaś tyczy dorobku tego drugiego polecam poczytać np o IPBoxie, z którego ogarniania dla pewnej grupy zawodowej Suawek zrobił sobie główny przychód dobre parę lat temu - możesz potem ciepło wspomnieć jego wspaniałe umiejętności gdy np będziesz czekał w zajebiście
  • Odpowiedz