Aktywne Wpisy

Uuroboros +4
Nie rozumiem grania jako postać żeńska w grach.
Ludzie tłumaczą to tak że wolą patrzeć na żeńską postać bo tak a czasem mówią bo nie są gejami.
Tylko że to implikuje że dialogi jakie będziecie mieli będą z perspektywy żeńskiej, implikuje to też że gra będzie się do was odnosiła jak do kobiety z odpowiednimi zaimkami i usposobieniem np postaci męskich, czy blokadą romansów z kobietami.
Jak to nie jest gejowe to
Ludzie tłumaczą to tak że wolą patrzeć na żeńską postać bo tak a czasem mówią bo nie są gejami.
Tylko że to implikuje że dialogi jakie będziecie mieli będą z perspektywy żeńskiej, implikuje to też że gra będzie się do was odnosiła jak do kobiety z odpowiednimi zaimkami i usposobieniem np postaci męskich, czy blokadą romansów z kobietami.
Jak to nie jest gejowe to

Twoja_tata +20
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Do tej pory po prostu robiłem kopiuj-wklej z komputera na dysk zewnętrzny, a chciałbym to jakoś usprawnić tak żeby podpiąć dysk od czasu do czasu i żeby wszystko się automatyczynie zsynchronizowało.
Jestem zielony w backupy, ale wydaje mi się że szukam czegoś, gdzie wskaże konkretne foldery, które mają być backupowane, a następnie program automatycznie porówna różnice pomiędzy dwoma dyskami i zsynchronizuje tylko te nowe rzeczy. Dodatkowo myślę że fajnie jakby była jakaś redundancja żeby w razie błędu danych dało się to naprawić.
Wolałbym coś darmowego, ale jeżeli nie ma takiej opcji to polećcie proszę coś płatnego.
#komputery #nieprogramowanie #backup
Jest na githubie nakładka GUI na robocopy: https://github.com/Cinchoo/ChoEazyCopy
Oprócz tego, że tą nakładką można wykonać polecenie, to jeszcze wypisuje tobie polecenie jakie kreuje.
Takie polecenie można użyć w harmonogramie zadań do wykonania cyklicznego lub w innych warunkach (logowanie, uruchomienie maszyny etc.) lub zawrzeć w skrócie
Zdaje się oba darmowe, co prawda z funkcji które by ci się podobały - chyba brak redundancji - ze względu że pracują na kopiach bez kompresji. Jeśli chcesz backupy z kompresją to chyba bym szukał w rodzaju przyrostowego btrfs ale sam się w to nie bawiłem, więc nie doradzę.