Wpis z mikrobloga

Problem z Probierzem jest taki, że on jest bardzo przeciętnym trenerem, jakich wielu, tylko przykrywa to zgrywaniem "mocnego człowieka" i nabieraniem ludzi na to, że jest konkretny, decyzyjny i idzie w określonym kierunku. I dobrze potrafi na to nabrać wiele osób, bo jest sporo ludzi, którzy chcą zatrudniać takich trenerów. I są kibice którym to imponuje.

Natomiast to co się teraz i te rotacje, jakieś cudowanie, to jest właśnie typowy Probierz, który tak naprawdę jak się zdejmie tą jego otoczkę, to nie ma jakiegoś konkretnego, dobrego pomysłu często na te swoje zespoły. I próbuje to przykryć jakimiś impulsywnymi decyzjami, jakąś niby próbą zaskoczenia przeciwnika itp. decyzjami.

Dla mnie to jest facet ogólnie do zwolnienia, bo to jest gość, którego drużyny czasami zagrają lepszą piłkę i tyle. Już nawet Michniewicz, gdzie to była droga donikąd, to przynajmniej miał zaletę, że to był jakiś zadaniowiec i przez to np. na siłę wyszedł z grupy. Probierz w sumie nie wiem co ma, co można na serio powiedzieć, że jest jakąś mocną zaletą i na coś konkretnego się przekłada.

#mecz #pilkanozna #reprezentacja #polska #pzpn #pilkarze #probierz #meczyki
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michalo866: Prawie pełna zgoda, tylko do jednego mam zastrzeżenie. On nie jest przeciętnym trenerem. On jest słabym trenerem co pokazał choćby w Cracovii mając jako trener największą władzę nad klubem w całej historii ekstraklasy, a i tak nie potrafił z niej zrobić absolutnie nic ciekawego. Mając solidny, stabilny budżet jedyne co zrobił to grającego paskudnie średniaka, ligową zapchajdziurę by nie było tak, że w tak dużym kraju jest tylko kilka
  • Odpowiedz