#alfaromeo #alfaholicy #motoryzacja Mam problem z moją nową Alfą (kupiłem nie sprawną) a konkretnie z wtryskiwaczami - komputer nie daje napięcia na wtryskiwacze podczas rozruchu a jedyny błąd jaki się pokazuje w diagnostyce to świece żarowe które są po prostu pourywane (na razie zostawiłem je sobie na później). No i tutaj moja wielka prośba - potrzebuję schematu elektrycznego dla wtryskiwaczy, jeśli dysponujesz takim schematem to będę bardzo wdzięczny za udostępnienie. Konkretnie chodzi o "Alfa Romeo 159 1.9 JTD 16V".
alfę w-------l, elektryka kup, tam się nic nie psuje ʕ•ᴥ•ʔ
@bidzej: kiedyś przerobię na elektryka tą starą, tylko najpierw muszę poczekać aż baterie i silniki stanieją. Nową kupiłem bo muszę mieć coś do jeżdżenia w dalsze trasy na teraz.
Mam problem z moją nową Alfą (kupiłem nie sprawną) a konkretnie z wtryskiwaczami - komputer nie daje napięcia na wtryskiwacze podczas rozruchu a jedyny błąd jaki się pokazuje w diagnostyce to świece żarowe które są po prostu pourywane (na razie zostawiłem je sobie na później).
No i tutaj moja wielka prośba - potrzebuję schematu elektrycznego dla wtryskiwaczy, jeśli dysponujesz takim schematem to będę bardzo wdzięczny za udostępnienie.
Konkretnie chodzi o "Alfa Romeo 159 1.9 JTD 16V".
źródło: IMG_20241112_104634_035
Pobierz@bidzej: kiedyś przerobię na elektryka tą starą, tylko najpierw muszę poczekać aż baterie i silniki stanieją. Nową kupiłem bo muszę mieć coś do jeżdżenia w dalsze trasy na teraz.
źródło: IMG_20241112_104825_936
Pobierz@Bakx: coś tam sprawdzałem po łebkach ale zrobię to jeszcze raz żeby mieć pewność
źródło: IMG_20241111_205121_432.crop
PobierzEwentualnie poszukaj coś tutaj --> https://4cardata.info/elearn