Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak się dostać najszybciej z lotniska w Tajlandii z BKK na DMK? Mam wylot do Krabi, 2 i pół godziny czasu żeby dojechać na drugie lotnisko bo wylot jest o 9:15 rano. Są duże korki? Bo taxówka jedzie pół godziny, a wolę 50zł zapłacić więcej niż te 6zł jeżeli miałbym się spóźnić autobusem który ma podane że jedzie godzinę, a by jechał drugie tyle.
#pytanie #bangkok #tajlandia #krabi #dojazd #podrozujzwykopem #wakacje

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim nie jechałem bezpośrednio między nimi, ale przylatywalem tydzień temu z krabi do dmk, a potem do centrum. A następnego dnia nad ranem do bkk i do Polski, to boltem najlepiej. 2.5h jak masz czas to na pewno sobie bolcikiem dojedziesz. Jak jechaliśmy 5rano to tym boltem po obwodnicy nas 120km/h nas gość wiózł i dojechal przed czasem co pokazywało na apce.
Tak jak patrzę teraz to tam pomiędzy nimi to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim trochę zależy od godziny wyjazdu ale za dnia nie ma żadnych szans żeby taksówka dojechała z Suvarnabhumi na Don Mueang w 30 minut - wg mnie to abstrakcja nawet jeśli brałbyś pod uwagę, że tollway'ami wiezie ciebie Verstappen. Czasu mało ale ja próbowałbym airportlinkiem do Phaya Thai I po przejściu łącznikiem przesiadka na linię BTS Sukhumvit i dojechać do stacji Mo Chit. Stamtąd zejść na dół i ostatni fragment pokonać
  • Odpowiedz
Mały edit - autobus A3 tamtędy nie śmiga (pomyliłem bo czasem jeżdżę nim z lotniska w okolicę Lumphini). Piszę no jeśli zdecydujesz się na tę opcję nie chcę żebyś się stresował szukając autobusu widma. Natomiast A1 albo taksa stamtąd jak najbardziej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Najpewniej i najszybciej wg mnie Airport Linkiem do Makkasan. Przesiadka na metro niebieskie którym jedziesz do Bang Sue. Tam wsiadasz na czerwona linie która wysadza cię na lotnisku.
  • Odpowiedz