Wpis z mikrobloga

Mireczki, co sądzicie o garniturze? Według mnie mógłby być trochę jaśniejszy, a tak mamy bardzo ciemny granat. Ale chyba raczej fituje.

Najważniejsza sprawa, szukam do niego poszetki, żeby jakoś ożywić zestaw. Znalazłem lnianą: http://www.poszetka.com/product-pol-1325-czerwien-z-granatem.html

Będzie pasować? Może jakiś inny kolor krawatu? Jak macie jakieś inne typy poszetek, to wrzucajcie proszę ( @UszatyBloger Ty sie znasz:D )

Dzięki!

#modameska #ubierajsiezwykopem #suitup #garnitury #poszetka
celahim - Mireczki, co sądzicie o garniturze? Według mnie mógłby być trochę jaśniejsz...

źródło: comment_7ucsx0McQwYBO71tf4sFSlaLwwy9qsfR.jpg

Pobierz
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@celahim: pracuje przy garniturach z 7 lat. Zmień krawat jest TRAGICZNY i w ogóle nie pasuje. wiem ze spodnie slim i opadają na spodniach wyżej ale stojąc w garniturze NIGDY nie mogą być widoczne skarpetki, masz za krótkie spodnie o jakies 1,5cm czyli długość "listwy" w zakładzie spodni w długości.
  • Odpowiedz
@celahim: aha i jeszcze jedno. Gajer granat, koszula jak mi sie wydaje błękit, krawat niebieski, Man tak sie nie chodzi ubranym wyglądasz jak smerf, zmień krawat bo wyglada to STRASZNIE.
  • Odpowiedz
@celahim: polecić bym ci mógł będąc z tobą w sklepie, krawatów jest miliony wiec cieżko doradzić z krawatem opisując, na bank "śledzik" bo masz wąskie "klapy" w marynarce.
  • Odpowiedz
@celahim: Bardzo prawilnie leży ten garnitur, ja bym niczego w nim nie zmienił, bo rękawy koszuli wystają tak jak powinny, a spodnie delikatnie opadają na cholewkę (w tej kwestii zdania mogą się różnić, ale ja lubię długość taką jak na zdjęciu). Dla uzyskania całkowicie klasycznego zestawu wymieniłbym krawat na taki w klasycznej szerokości (ok 8 cm) granatowy w białe groszki i buty na gładkie czarne derby bądź oksfordy, do tego
  • Odpowiedz
@UszatyBloger: widzę ze byłeś wzywany do tematu jako "znawca", ale jakim cudem chcesz dać krawat "osiem" jak klapy marynarki sa w fasonie tez slim i w takim fasonie Classic tie w ogóle nie pasuje gdyż jego szerokość bedzie sie gryzla z szerokością klap, tak sie nie powinno ubierać...
  • Odpowiedz
@celahim: Co do krawatu szczerze radze ci slim fit krawat w kolorze bordo z bardzo delikatnym akcentem brązu w kolorze butów. Jak znajdziesz taki krawat będzie to wyglądać więcej niż poprawnie. Najlepiej nie dawał bym w prążek krawatu. Raczej gładki bordo w jakieś dodatki brązowe. Uważam ze takie zestawienie bedzie pasowało idealnie do tego ubioru.

Mam nadzieję że ta opinia się przyda.

Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@Ktoszczak: Ja bym nie był tak radykalny w osądzie klap tylko na podstawie zdjęcia, bo na moje oko, to te pokazane nie prezentują szerokości H&M-owej. A proponuję 8cm krawaty, bo poszerzają optycznie okolice klatki piersiowej - śledzie są dobre dla gimbazy :)
  • Odpowiedz
@UszatyBloger: śledzie są dla gimbazy? ODWAŻNIE, zwłaszcza że osoby z poziomu biznes coraz czesciej odchodza od garniturów i zaczynają nosić chinosy + koszula(bez krawatu) do tego jakies casual'owe buty. Tak ze bez urazy osobistej, ale mowiac o tym ze sledzie sa dla gimbazy pokazujesz swoja ogromną ignorancje i brak wiedzy. Co do szerokosci klap nigdy nie uzylem slowa H&M , ba nawet czegos z H&M nie nazwalbym marynarka. Zdjęcie ewidentnie
  • Odpowiedz
@Ktoszczak: Na wykopie sobie można pozwolić na większą swobodę językową, można to zauważyć w każdym z wątków, także w modowych (Pozdrawiam w tym momencie @PrawicowyBelkot ;). Nie widzę związku między śledziami, a odchodzeniem od garniturów wśród korporacjonistów. Jeśli takowy jest, chętnie go poznam :)

Szerokość H&M-owa jest moim wymysłem i chętnie to określenie stosuję, bo jest obrazowe. Moda to w głównej mierze dość duża dowolność, jeśli chodzi o wybór
UszatyBloger - @Ktoszczak: Na wykopie sobie można pozwolić na większą swobodę językow...

źródło: comment_Fjg4YDKnCMwFGAP3eiqopLi59puhlgiu.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@UszatyBloger: Czlowieku o czym ty piszesz?? ;o;o P--------z piąte przez dziesiąte na tematy o których nawet nie mówiłem tylko po to żeby pokazać że masz jakąś wiedzę. Śledź może ci zaburzyć co najwyżej trawienie a nie proporcje. Doucz się bo widzę że szerzysz wiedze którą sam zdobyłeś a nie ktoś tobie przekazał.

Poprostu ręce opadają.

Ps. Sam wyżej pisalem na temat szerokosci klap do szerokosci krawatow, więc nie wiem PO
  • Odpowiedz
@Ktoszczak: Kto używa argumentu siły, temu wyraźnie brakuje siły argumentów. Gratuluję odpowiedzi na poziomie i kończę tę dyskusję, na która jak widać i tak straciłem zbyt dużo mojego cennego czasu :)
  • Odpowiedz
@UszatyBloger: Kolejny raz gadasz bzdury, argumentów używałem w poprzednich odpowiedzniach i argumentów dalej mam mnóstwo na twoje dziwne tezy na temat mody męskiej. Jeżeli uzycie słowa "p--------z" jest brakiem argumentu to "podziwiam" nie tylko poziom wiedzy ale takze poziom intelektu.

Brnij w niewiedzy.
  • Odpowiedz