Wpis z mikrobloga

Polsat wyszedł z prognozą i życzeniem, że skoro Trump wygrał wybory to trzeba będzie wystawić Sikorskiego na prezydenta. Abstrahując do moich osobistych sympatii (team Sikorski here) Sikorski nie zostanie prezydentem bo ma niestety negatywny elektorat. I nie, żadna prawica na Sikorskiego nie zagłosuje bo go uważają w większości za zdrajcę.
Nie ma nic gorszego niż przekładanie wyborów w USA na warunki europejskie a przede wszystkim polskie. To się nie uda.

#polityka #usa #polska #wybory
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sin- A Trzaskowski niby negatywnego elektoratu nie ma? Nawet samo to, że jest prezydentem Warszawy działa na jego niekorzyść przez niechęć do stolicy zwłaszcza w mniejszych miastach.
  • Odpowiedz
@Sin-:

Kim jest ten cały legendarny negatywny elektorat Sikorskiego? Pisowcy, którzy i tak by na niego nie zagłosowali?
  • Odpowiedz
Sikorski nie zostanie prezydentem bo ma niestety negatywny elektorat.

@Sin-: a prawica będzie chętnie głosować na tęczowego Rafałka, co ściga krzyże z urzędu miasta?
  • Odpowiedz
@Sin- przeciez Sikorski to klaun. To on mówił, że Polska to kraj z kartonu i istnieje tylko teoretycznie.
Sam myślałem, że wyrośnie na męża stanu, szczególnie patrząc na to, że miał do tego idealny życiorys i te bajeczne historie z Afganistanu. Ale to zwykły klaun jest.
  • Odpowiedz
@Sin-: Przecież właśnie nie można tym bardziej wystawiać Sikorskiego, bo jego żona jechała po Trumpie jak po gównie najgorszym w najbardziej poczytnych amerykańskich dziennikach xD jak ty sobie wyobrażasz, żeby ktoś taki został pierwszą damą xD
  • Odpowiedz
@Sin- pisowcy i tak nie zagłosują, Konfiarze są do odbicia, PSLowcy w całości zagłosują na Radka, a lewacy? Też nie zagłosują na Czarnka czy Tarczyńskiego no chyba że jakieś Matysiakopodobne.
  • Odpowiedz
@Sin-: wielkie autorytete Kwaśniewski strolowany mówił do tzw. ruskich komików, że Sikorski nie podejmuje decyzji, a AppleBAUM. Poza tym jak mozna miec za prezydenta radka zdradka? Z synami w armii usa i prowadzaca go zona...
  • Odpowiedz
@mariusz-madejczyk Trzaskowski jest jednocześnie osobą gdzie w przypadku jego obecności w drugiej turze dużo wyborców może nie tyle co głosować na kandydata PiS co po prostu na wybory nie przyjść w myśl, że wybór między dżumą i cholerą i im w sumie już obojętne kto tym prezydentem zostanie. Denerwuje mnie też z tego powodu, że sondaże (co widziałem, jak były takie o których mówię później byłbym wdzięczny za link) porównujące Trzaskowskiego
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Merdarion_PL: Ale porównujemy poparcie dla Sikorskiego i Trzaskowskiego. I Sikorski ma większy elektorat negatywny. Nic nie zyska na prawicy a może stracić głosy liberalne. I to się rozchodzi. Trzaskowski jest pewniejszym gwarantem wygranych wyborów.
  • Odpowiedz
@Sin- no właśnie nie byłbym tego taki pewien. Możemy to przypuszczać, nie przeczę, że jest duża szansa, że jest jak mówisz ale przez fakt tego co mówiłem o sondażach, że pokazywały głównie 1 turę to nie mamy tak naprawdę jakiegoś niepodważalnego źródła na poparcie tej predykcji.
  • Odpowiedz