Wpis z mikrobloga

@chrupek81: Taka prawda. Tzn. może nie ChatGPT, bo to czat. Ale te różne SearchGPT i Copilot. Właśnie zdziwiło mnie, bo akurat chciałem znaleźć listę gier w stylu "military tycoon", co okazało się ciężkie do zrobienia w normalnej wyszukiwarce, i zarówno GPT jak i Bing poległy na tym zadaniu. Udało im się znaleźć dokładnie tyle samo co ja w Google.
  • Odpowiedz
@chrupek81: Nie powiedziałabym. Weź sobie np. jakieś bardziej złożone zadanie z matmy, fizyki czy chemii. Jak to zadanie szkolne to jasne, ogromna szansa, że gdzieś jest na portalu typu "odrabiamy prace domowe" czy tam "przygotowujemy się do matury z X". Jak to zadanie na studiach to już niekoniecznie je znajdziesz. I teraz czat gpt da Ci odpowiedź jak to policzyć, jakie tam zastosować zależności i też ogólnie przeliczy zadanie jak
  • Odpowiedz
  • 0
@chrupek81: Napisałem większość. Oczywiście nie zawsze tak jest i jak potrafisz ruszyć głową to jest to naprawdę potężne narzędzie. Ale jak widzę, co często ludzie wyszukują to ręce opadają. Np. mój product owner wyszukuje frazy "Jak skutecznie zarządzać zespołem programistów" albo "wyjaśnij co to jest wykres spalania". A i tak mam wrażenie, że to niewiele pomaga......
  • Odpowiedz
chciałem znaleźć listę gier w stylu "military tycoon", co okazało się ciężkie do zrobienia w normalnej wyszukiwarce, i zarówno GPT jak i Bing poległy na tym zadaniu. Udało im się znaleźć dokładnie tyle samo co ja w Google.

@deletenomads: Modelowe badanie naukowe…
  • Odpowiedz
To jakby powiedzieć, że drabina jest dla ludzi, którzy nie potrafią sobie poukładać wieży z kartonów i na nią wejść.

@kwark64: Od zawsze używali kartonów i dobrze się z nimi czują, już wiedzą jak z nich spadać mniej boleśnie, a Ty chcesz im świat zmieniać…
  • Odpowiedz
@chrupek81: ChatGPT jest słaby jako wyszukiwarka ale ekstremalnie dobry jako kreator treści. Jak ktoś korzysta z tego jako wyszukiwarki to jest debilem bo szansa na wynik false-positive jest dość duża
  • Odpowiedz
@trfgywsftggt: Druga pozycja to nawet nie gra, a jakaś mapa do robloxa xd Soldiers Inc. to jakaś mobilka p2w, a nie tycoon. O Arma 2 nawet nie mówię, bo to strzelanka, a nie strategia. Google za to podesłał mi wpis z reddita: "Honorable mentions: D.O.R.F. RTS, Dust Front RTS (a better dune RTS), Republic of Pirates, and SpaceBourne II." Kiedyś może GPT prześcignie Googla, ale póki co to tylko dobre
  • Odpowiedz