@JulianGangol robic jak najbardziej bo jesli babka nie ma nic do ukrycia to gdzie problem, a jesli ma to oby jak najszybciej maz sie dowiedzial I kopnal w dziure. Ja nie odbieralabym tego jako jakis brak zaufania czy cos, przy ilosci przypadkow gdzie ojciec okazuje sie jednak nie byc ojcem nie widze nic zlego w zrobieniu testu zeby po prostu zamknac raz na zawsze temat.
zastanawia mnie czemu. W sensie jakies uzasadnienie tego. Jak oni to wyjasniaja?
@fekalne_yeti: Osobiście nie wiem jak wyjaśniają ale z punktu widzenia rządu nie ważne kto jest ojcem. Ważne żeby ktoś wychował nowego podatnika dla państwa.
@fekalne_yeti: no wlasnie ja tego nie rozumiem. Jak nie masz nic do ukrycia to dlaczego jest kwik zeby mimo wszystko dalej testow nie bylo? Wychodzi na swiat gowniak i od razu instant od faceta jest pobierany wlos czy cos z tam z DNA i myk myk wszystko jasne w papiery mozna wpisac. Skonczylyby sie oszustwa.
@fekalne_yeti: Z tego co pamiętam kobieta odpowiedzialna za to prawo została wychowana przez ojczyma i stwierdziła, że nieważne kto jest biologicznym ojcem, a testy na ojcostwo mogą niszczyć rodziny ( ͡°͜ʖ͡°)
@JulianGangol: jeżeli nie jest się po ślubie to przed narodzinami dziecka idziesz do urzędu złożyć deklarację że jesteś ojcem jeszcze nienarodzonego dziecka.
Nie wiem jak jest w praktyce, ale myślę że później ciężko to odkręcić jakby się okazało że dzieciak jednak nie jest Twój.
Testy nie powinny być obowiązkowe, ale powinny być społecznie akceptowane i nie powinno być afery jak koleś chcę taki test zrobić.
@fekalne_yeti: Osobiście nie wiem jak wyjaśniają ale z punktu widzenia rządu nie ważne kto jest ojcem. Ważne żeby ktoś wychował nowego podatnika dla państwa.
Z tego co pamiętam kobieta odpowiedzialna za to prawo została wychowana przez ojczyma i stwierdziła, że nieważne kto jest biologicznym ojcem, a testy na ojcostwo mogą niszczyć rodziny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@fekalne_yeti: pewnie że zinternalizowana patriarchalna opresyjna mizoginia czy inny marksistowski bełkot.
Nie wiem jak jest w praktyce, ale myślę że później ciężko to odkręcić jakby się okazało że dzieciak jednak nie jest Twój.
Testy nie powinny być obowiązkowe, ale powinny być społecznie akceptowane i nie powinno być afery jak koleś chcę taki test zrobić.
Kierując się dobrem dziecka zapomina