Wpis z mikrobloga

Jestem na końcówce mego 3-miesięcznego okresu wypowiedzenia, mój aktualny tryb pracy wygląda tak:
- o 8:00 loguję się do komputera
- o 8:01 kładę się do łóżka i krótka drzemka do 10:55
- o 11:00 jest wdzwonka na daily, nawet już mnie zwykle nie pytają co robię, bo wiedzą, że odchodzę
- od 11:30 do 16:00 oglądam netflix, youtube itp.

#programista15k #pracait
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aleksc: Ja w innej branży miałem miesiąc wypowiedzenia bez świadczenia pracy, to sobie przynosiłem laptopa i przez 8 godzin, grałem, robiłem zakupy online, oglądałem seriale.
  • Odpowiedz
@dzieju41:

Ja w innej branży miałem miesiąc wypowiedzenia bez świadczenia pracy, to sobie przynosiłem laptopa i przez 8 godzin, grałem, robiłem zakupy online, oglądałem seriale.

@dzieju41: Przecież przy braku świadczenia pracy nie ma wymogu pojawiać się w biurze.
  • Odpowiedz
Jakim biurze, pisałem że inna branża. Musiałem podpisać listę o 07:30 i wyjść o 15:30

@dzieju41: To nie ważne jaka branża. Nie powinieneś tego robić. Robiłeś coś co było zupełnie nie wymagane.

Pracodawca, który nie chce, aby pracownik w okresie wypowiedzenia przychodził do pracy może go jednostronnie zwolnić z tego obowiązku. Należy jednak pamiętać, że za ten czas osoba zatrudniona zachowuje prawo do wynagrodzenia.

Zobacz więcej: https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-czy-zwolnienie-z-obowiazku-swiadczenia-pracy-trzeba-uzgadniac-z-pracownikiem
  • Odpowiedz
A mnie z obowiązku stawiania się na miejscu zatrdunienia nie zwolnił? Na wuj drążysz temat. Xd

@dzieju41: Drążę bo chwalisz się przychodzeniem do pracy przy zwolnieniu ze świadczenia pracy, gdzie to zwolnienie ze świadczenia pracy nie nastąpiło, chyba, że uznasz udział w wolontariacie dla Twojego pracodawcy, gdzie byłeś dla niego w miejscu pracy cały ten okres dostepny.
  • Odpowiedz
@Strelau: Czy ty jesteś jakiś nienormlany? Bo zaczynam mieć wątpliwości, człowieku po 15 latach od tamtego "wydarzenia" p---------ś się do wykopka, zluzuj majty i spadaj na bambus.
  • Odpowiedz