Wpis z mikrobloga

Mirki prośba o pomoc - potrzebuję kupić świecę zapłonowe do Polo 9n i napisałem go gościa na allegro aby sprawdził po silniku , kodzie i vinie czy te świece NGK pasują i dostałem odpowiedź, że katalogowo nie i dał mi linka do świec Bosch na innej aukcji i u innego sprzedawcy i to wzbudziło moje podejrzenia - miał koś kiedyś podobną sytuację ? czyżby jakieś świece zalegały w magazynie ?

1.2 64 km azq - pytałem o świece NGK 6893 ZFR5P-G a dostałem odpowiedź na świecę BOSCH 0 242 236 565 - katalogowo wyglądają tak samo ? mógłby ktoś bardziej doświadczony rzucić okiem ? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

#samochody #mechanikasamochodowa #motoryzacja
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hepat Obie pasują do tego auta i tego silnika, jedyna różnica to przerwa na elektrodzie, bo w NGK masz 0,7 a w boschu 0,9, leć do jakiegoś sklepu motoryzacyjnego w okolicy, pytaj o ngk, jak nie będzie to bierz boscha, jedne z nich na pewno będą na półce
  • Odpowiedz
@hepat: ogólnie to zazwyczaj najlepszy katalog na takie rzeczy ma intercars.
Zobacz co tam wyskakuje, a kupić możesz gdziekolwiek (bo detaliczna ceny w intercarsie to żart)
  • Odpowiedz
@hepat: ja bym proponował NGK. Kiedyś znajomy sprzedający w sklepie mówił mi że nie bez powodu Bosch są tańsze. Z drugiej strony jak NGK ma fabrycznie mniejsza przerwę między elektrodami to mniejsza szansa że pojawia się objawy zużytego układu zapłonowego.
  • Odpowiedz