Wpis z mikrobloga

Deep State uwzględnił wczoraj w końcu to że Rosjanie zdobyli Olgowkę i Tołstyj Ług, zatem wychodzi że obecnie Ukraińcy kontrolują w obw.kurskim jedynie 615km2. Jeśli uznać słowa komika że niby kontrolują 1250km2 rosyjskiego terenu za wiarygodne to stracili już ponad połowę tego co rzekomo kontrolowali w szczytowym momencie xD
https://www.pap.pl/aktualnosci/prezydent-ukrainy-kontrolujemy-1250-km-kwadratowych-w-obwodzie-kurskim-0
Realnie to oczywiście nie było aż tyle i niemal na pewno nie przekroczyło 1000km2, ale tutaj celowo opieram się na ukraińskich źródłach
#ukraina #rosja #wojna
Fennrir - Deep State uwzględnił wczoraj w końcu to że Rosjanie zdobyli Olgowkę i Tołs...

źródło: rzekoma karta przetargowa

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 7
@Upforce:
Tak, masa ukrofili (nawet takich z zasięgami typu Marcin Strzyżewski) nieironicznie uważała że odpowiednik miasteczka powiatowego 5k luda i paręnaście wioch wokół niego to karta przetargowa którą Ukraina w rozmowach pokojowych przehandluje za Krym i D----s xD
  • Odpowiedz
  • 4
@Zoom123:
Poszukaj sobie jakichś jego przeglądów z początku sierpnia, nawet zaczął numerować dni od ofensywy kurskiej, bo uznał że to nowy rozdział tej wojny xD
  • Odpowiedz
@Fennrir: chciałem tylko nieśmiało przypomnieć, iż niektórzy wybitni wykopowi analitycy fajnokremlackiej ferajny już drugiego dnia zakończyli ukraińską obecność w obwodzie kurskim, albowiem na mapie nie było zaznaczone( ͡° ͜ʖ ͡°) a jak było to niewiarygodne mapy były
  • Odpowiedz
  • 1
@bombastick:
Fajny spin, za miesiąc-dwa jak Ukraińcy zostaną wypchnięci z Sudży to pewnie powiesz że ta ofensywa nie miała mieć większego znaczenia i jedynie chodziło o ośmieszenie Rosji xD
  • Odpowiedz
@Fennrir: to oni tam dalej siedzą xD? Myślałem, że dawno ich pogonili tylko media cicho w temacie siedzą. Widze 2 armia świata dalej w formie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Fajny spin, za miesiąc-dwa jak Ukraińcy zostaną wypchnięci z Sudży to pewnie powiesz że ta ofensywa nie miała mieć większego znaczenia i jedynie chodziło o ośmieszenie Rosji xD

@Fennrir: nic nie powiem tak jak do tej pory o jej znaczeniu i sensie się nie wypowiadałem nie mam takiego zmysłu analitycznego jak twoi towarzysze po szalu
  • Odpowiedz