Wpis z mikrobloga

Huop co se prądnice wydrukował i ładowarkę zlutował. A Wy co, nadal płacicie za prąd? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Trochę się z tym bujałem ale (glosem grubasa Walaszka) - warto było.

Projekt całkowicie mój, pierwszy jaki robiłem na drukarce, nie korzystałem z żadnych gotowych elementów 3D. Oryginalnie miała to być prądnica do wiatraka ale to wymaga zupełnie innej konstrukcji - teraz już to wiem. Po czasie kilka rzeczy zrobiłbym też inaczej ale to miało być głównie w celach edukacyjnych ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Jeżeli chodzi o wydajność to lajtowo ładuje telefon, do 8-10V przy niezbyt dużych obrotach wyciągam (szybciej nie chcę kręcić bo dałem słabe diody prostownicze 1A).

Zachęcam do supukcji, moze wrzuce tez jakis filmik na kanal jak to wyglada. #programujzpasterzem

#elektronika #diy #arduino #druk3d #drukarki3d #ender3 #chwalesie
Pasterz30 - Huop co se prądnice wydrukował i ładowarkę zlutował. A Wy co, nadal płaci...

źródło: image_picker_ADA04630-167E-4213-94BA-72E7C36D6B90-48414-0000166FFB315A83

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a jakbys taki kolowrotek zrobil wpuscil szczury i zawiesil kawalek sera? i taka instalacje pierrdolnac co zajmnie caly salon i 1000 szczurow?

@nowy_swit: król szczurów nie potrzbuje takich chytrych na prąd słabeuszy
  • Odpowiedz
@Pasterz30: nie no jak jest 8 i 91 to git, inżynier mechanik here - pamiętam jak kiedyś przy projektowaniu jakiejś przekładni mnie uczulali, że największy wspólny dzielnik liczby zębów przy współpracujących kołach musi być 1 bo koło szybko szlag strzeli. Kiedyś to olałem i się zdziwiłem jak faktycznie szybko cały układ był do naprawy xD
  • Odpowiedz