Wpis z mikrobloga

Co polecicie po cercie AWS Associate Architect do zdania w kwestii chmury Azure, fajnie jakby bylo cos szybszego do zdania, bo ten cert mi troche zajal... Chcialbym wejsc w multicloud i Azure mnie nie minie zreszta mam go w projekcie ale poki co nie tykam. Nie ukrywam bardziej patrze pod pryzmat rekrutywek, zeby to ladnie wygladalo.
#devops #pracait
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@flenik: Jako Java Developer mam AWS Associate Architect + Professional i jeszcze z Kubernetesa CKAD i c---a mi to daje do CV, poza tym że ładnie wygląda. Wysyłałem CV w tamtym roku to mały odzew miałem, taki że szkoda gadać.
  • Odpowiedz
  • 0
@Ksiega_dusz: przeciez te certy sa mocne. Teraz jedyne co ci zostalo to zrobienie paru pipelinow w tych technologiach i bawienie sie praktyka. Dorzucenie Jenkinsa do CI/CD, dockera i jedziesz.
  • Odpowiedz
@flenik: W Terraformie jestem w stanie postawić całego Kubernetesa wraz z Jenkins Operatorem i ArgoCD. Wszystko w TF. Robiłem to w pracy w jednym projekcie na GCP, bo nie mieliśmy DevOpsa.
  • Odpowiedz
@flenik: nie myślę o zmianie, nie wiem czy dałbym radę psychicznie pracować jako devops. Jak patrzę po u mnie w firmie to odpowiadają za działanie infry i często coś nie działa to mają presję na szybką naprawę nieraz siedzą po godzinach. Hajs nie jest dla mnie najważniejszy w życiu
  • Odpowiedz
@flenik: ja najbardziej w kolejnej robocie boję się presji i stresu, serio. Dużo tego miałem w przeszłości i widzę jak to się odbiło na moim zdrowiu. Teraz tylko szukam miejsca gdzie jest duży spokój, 7 lat w branży jestem jako Dev i myślę aktualnie nawet na pójściu na PO lub Analityka Biznesowego. Bardziej w tą stronę
  • Odpowiedz