Aktywne Wpisy
hacerking +270
Dobra, czas na wyznania, bo co chwilę jestem atakowany, że żebrakiem. Nie wstydzę się tego, lecz ja dzięki wsparciom choć przez jedną j----ą chwilę czuję się normalny i mogę sobie pozwolić na takie rzeczy jak MC, hottodga itp.
Pewnie zawsze już będę nosił swój krzyż, lecz to ja k---a przeżyłem śmierć siostry, to ja musiałem chodzić w g---o ubraniach, przeżyć j----ą biedę, to mi rodzina odmawiała psychiatry, bo będzie to w papierach.
Śmierć
Pewnie zawsze już będę nosił swój krzyż, lecz to ja k---a przeżyłem śmierć siostry, to ja musiałem chodzić w g---o ubraniach, przeżyć j----ą biedę, to mi rodzina odmawiała psychiatry, bo będzie to w papierach.
Śmierć
Piotrek7231 +75
#mecz #stadionowejedzenie #pilkanozna #jedzenie #ligagrecka
Koupes (smażone na głębokim tłuszczu mielone mięso z cebulą) Ethnikos Achna 3 euro (13.04pln)
Koupes (smażone na głębokim tłuszczu mielone mięso z cebulą) Ethnikos Achna 3 euro (13.04pln)
Ocena
- 1 48.6% (492)
- 2 5.0% (51)
- 3 4.1% (42)
- 4 4.9% (50)
- 5 37.3% (378)
Mieszkam już od kilku lat w Hiszpanii i muszę przyznać, że temat kredytów hipotecznych często jest podejmowany. Ostatnio, gdy znajomi w Hiszpanii narzekali na „wysokie” stopy procentowe, mój znajomy z Hiszpanii złapał kredyt na 2,6% na 25 lat i to z gwarancją stałej raty do końca okresu kredytowania (czyli co miesiąc płaci tyle samo), pokazałem im średnią z Polski (średnie oprocentowanie u nas to aż 8,08%) Rakcja? Prawie wyskoczyli z butów. (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Patrząc na ten wykres, porównujący oprocentowanie kredytów w krajach Europy, Polska wypada tragicznie. – praktycznie najwyższe w Europie. Dla porównania, w strefie euro średnia to 3,69% (wg danych za sierpień 2024). Wiele krajów europejskich, oprócz kilku wyjątków (Czechy, Węgry, Rumunia), oferuje stawki niemal dwukrotnie niższe niż w Polsce.
Może czas przemyśleć, czy euro nie byłoby lepszym rozwiązaniem? Co o tym myślicie? Raczej się nie uda, bo chcemy drukować pieniążki na 800+ i inne socjale... Z drugiej strony, gdyby coś takiego powstało, to deweloperzy wykręcili by nie bo 50% marży, a 70% (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#nieruchomosci #kredyt #deweloperzy #euro
Co więcej, głupole przywołują argument, że mając swoją walutę można lepiej reagować na kryzysy itd, no ale jakoś nie patrzą na te reakcje i ich konsekwencje podczas covidu.
Gdybyśmy mieli mądrą politykę monetarną i fiskalną to miałoby to sens ale nie mamy i nie będziemy mieć i np. teraz jest zwyczajna walka
W przyszłym roku kolejny.
Gdyby były drogie to bym nie brał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
albo inaczej, od zakończenia beki do teraz ceny i tak wzrosły nawet o 10% u deweloperuchów, spadły głównie na rynku wtórnym za przepłacone klity pod BK2% w wielkiej płycie
b) to nie rozumiem, postulujesz tani kredyt, a potem chcesz być restrykcyjny?
c) brzmi OK choć to spowoduje pewne problemy typu Janusz kupuje mieszkanie na każdego członka rodziny
d) ooo tutaj coś mamy sensownego, dodałbym jeszcze na ziemię kiszoną przez deweloperów