Aktywne Wpisy
JakDorobic_com +267
Przed Wami kolejne #rozdajo, ponownie z motywem sportowym (ง ͠° ͟ل͜ ͡°)ง
Mamy dla Was wartościową nagrodę w postaci odżywki białkowej WPC o smaku kawowym z limitowanej edycji Kevin Levrone (proszek, 2 kg). Wartość rynkowa nagrody to co najmniej 169 zł!
Białko możecie sami spożyć, dać komuś na prezent lub sprzedać z zyskiem! Data przydatności to
Mamy dla Was wartościową nagrodę w postaci odżywki białkowej WPC o smaku kawowym z limitowanej edycji Kevin Levrone (proszek, 2 kg). Wartość rynkowa nagrody to co najmniej 169 zł!
Białko możecie sami spożyć, dać komuś na prezent lub sprzedać z zyskiem! Data przydatności to
thorgoth +142
Sopot mistrzem Polski. Dzietność w wysokości 0,69, najniższa w kraju, blisko najniższej w Europie. Owacje, oklaski, medale dla Sopotu.
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
Ewentualnie myślałem nad kaskadą, niestety mam wzmocnienia podłużne, a samo akwarium jest długie i wąskie (22cm pomiędzy wzmocnieniami) co wycina mi praktycznie wszystkie filtry, które znalazłem.
Czy są jeszcze jakieś możliwości filtracji, czy jestem skazany na filtr wewnętrzny (akwarium 200l)?
#akwarium #akwarystyka
Najbardziej się obawiam, że to mogłoby zacząć cieknąć jakbym gdzieś wyjechał na dłuższy okres i wtedy robi się problem.
Z resztą niema reguły - jak dbasz tak masz
Nigdy mi się nic nie rozlało czy pociekło, ale przy otwarciu smaruję uszczelki
Po długich poszukiwaniach zdecyduję się chyba jednak na Eheim Classic 350. Proste jak budowa cepa, brak pompek i innych udoganiaczy to dla mnie zaleta. Same zawory można schować w akwarium. Jedyne skąd to może pociec to w zasadzie tylko i wyłącznie łączenie głowicy z wiaderkiem, na szczęście z tego co widzę to tam wchodzi najzwyklejszy w świecie