Wpis z mikrobloga

Powiem wam tak. Laysy Zielona Cebulka były moimi ulubionymi. No właśnie były. Co się stało ostatnio z chipsami? Dzisiejsze Laysy są po prostu niejadalne. Kiedyś można było zjeść całą dużą paczkę podczas jednego filmu. Dziś jak jem te o smaku zielonej cebulki lub papryki mam odruch wymiotny.

I stało się to w ostatnich miesiącach. Chipsy stały się jakby mniejsze, cienkie jak kartka papieru, a o chrupkości można zapomnieć. Do tego ten paskudny posmak. Wali jakąś starą fryzurą, po prostu są paskudne ( ͡° ʖ̯ ͡°)

I tu nie chodzi o partię czy świeżość, bo to dzieje się od jakiegoś czasu. Obecnie to nawet biedronkowe Top Chipsy biją na głowę. A dzisiejsze Laysy to mam wrażenie, że zaraz się rozsypią w proszek gdy biorę je do ręki. O co tu chodzi? Kiedy i jaka zmiana nastąpiła? Skład, rodzaj ziemniaków?

#lays #chipsy #jedzenie #zakupy #jedzzwykopem
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dziad_domniemany: ja jadłem ostatnio jedną paczkę cebulowych po bardzo długiej przerwie i nie czułem, żeby się coś pogorszyło. Covida nie miałeś? xD może Ci wybiórczo smak r------ł
  • Odpowiedz
@Fattek: covida miałem dawno, smak mi wrócił od tego czasu. Domownicy potwierdzają, że ostatnio jakieś te Laysy niejadalne. Kiedyś to chips chrupał tak, że gębę potrafił zranić, a teraz jak wkłada się do ust to zamienia się w proszek. Słone to jakoś, bez smaku cebulki, a cienkie jak pergamin
  • Odpowiedz
I tu nie chodzi o partię czy świeżość, bo to dzieje się od jakiegoś czasu. Obecnie to nawet biedronkowe Top Chipsy biją na głowę.

@dziad_domniemany: Top Chipsy wypuściły zajebiste chipsy o smaku kurczaka które biją na głowę, że lay's kurczakowe ktore miały wrócić i te kfc.
  • Odpowiedz
Właśnie jem laysy i wyszukałem tag żeby zobaczyć czy inni tez zauważyli.
Chipsy lays sie zdecydowanie popsuły jakby oszczędzali na przyprawie
  • Odpowiedz