Wpis z mikrobloga

I tym sposobem po prawie 20 latach z #gentoo odkrylem ze wylaczenie tych wszystkich outputow kompilacji po prostu przyspiesza caly proces. Lal, geniusz ze mnie. Az sie w leb palnalem ze przez 20 lat na to nie wpadlem, ale wiecie jak to mawiaja, jak przeczytasz caly output z emerge -eNuDa world to juz umiesz linuksa tak po prostu, pstryk i umiesz. #linux
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Hmrogrz: tak. JEstem Adminem od ponad 15 lat, genciak nauczyl mnie wlasciwie wszystkiego i jak trafialo sie dziwne zadanie w stylu "developerzy maja problem z bibliotekami" to juz wiedzialem o co biega bo sie z tym uzeralem. Genciak to wlasciwie nie distro ale CI/CD
  • Odpowiedz
@wujek_adam: to skoro przeczytałeś to czemu ich nie wyłączyłeś żeby przyspieszyć proces? Powinieneś to wiedzieć ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Swoją drogą staż nie ma znaczenia. Ja przez 5 lat jako admin klepałem w kółko te same albo podobne błędy bo procesy były tak do siebie zbliżone ze nic nowego się już tam nie działo wiec ciężko było się czegoś nauczyć.
  • Odpowiedz
  • 2
@Hmrogrz: dlatego zmienialem prace prawie co rok bo mozna bylo oszalec klepiac w kolko to samo. W jednym korpo kazali mi np. zrobic dockerfile ze strony na konfluensie, gdzie byl dedykowany dockerfile pod androida, link do google, ale oni sie usrali zeby to bylo wtedy ubuntu 20.04 mimo ze dockerfile wyraznie wykazywal ze 18.04 akurat jest niezbedny ale wez to wytlumacz kierasowi.

Ja to juz takie akcje widzialem ze moglbym
  • Odpowiedz