@wypokowy_expert: ale telefon moze byc w roznych wersajch typu international czy global.....i czytanie specyfikacji z mgsm g---o da.... @mccloud @BigSW @wypokowy_expert
@wuwuzela1: Lepszą stroną jest phonedb.net . Musisz znać wariant modelu (to znaczy jego "nie handlowe" onaczenie) Przykładowo wpisz sobie na phonedb.net Samsung Galaxy S23. Zobaczysz na ile wariantów jest rozpisany.
@wuwuzela1: no ale to właśnie napisałem, jest multum modeli ale jak eu/pl dystrybucja to chyba praktycznie nie zdarzało się żeby było więcej modeli, jak Azja to może b20 nie być, jak Europa to na bank jest Jak android to są apki do tego, wg Google to "LTE Discovery (5G NR)" jak apple to masz mało modeli na świat to na stronie apple masz pasma wypisane
@wuwuzela1: no ale to właśnie napisałem, jest multum modeli ale jak eu/pl dystrybucja to chyba praktycznie nie zdarzało się żeby było więcej modeli, jak Azja to może b20 nie być, jak Europa to na bank jest
Jak android to są apki do tego, wg Google to "LTE Discovery (5G NR)" jak apple to masz mało modeli na świat to na stronie apple masz pasma wypisane
@wuwuzela1: Jak jest na fabrycznym sofcie, to jakie wyciągniesz informacje z "informacji o telefonie"? Producenci różnie podchodzą do "znakowania". Niektórzy też kryją "nazwę kodową" w numerze kompilacji.
Poza tym to co decyduje o pasmach modemu, to oprogramowanie "pasma podstawowego" (basebandu). A baseband może nie być możliwy do "przeszczepienia" między wariantami danego modelu (tym bardziej jeżeli różnią się choćby wariantem użytego SoC).
Musisz znać wariant modelu (to znaczy jego "nie handlowe" onaczenie)
Przykładowo wpisz sobie na phonedb.net Samsung Galaxy S23. Zobaczysz na ile wariantów jest rozpisany.
Jak android to są apki do tego, wg Google to "LTE Discovery (5G NR)" jak apple to masz mało modeli na świat to na stronie apple masz pasma wypisane
@sirpingus: nie ma tam mojego telefonu. Damn it
@BigSW: z tego
Producenci różnie podchodzą do "znakowania". Niektórzy też kryją "nazwę kodową" w numerze kompilacji.
Poza tym to co decyduje o pasmach modemu, to oprogramowanie "pasma podstawowego" (basebandu). A baseband może nie być możliwy do "przeszczepienia" między wariantami danego modelu (tym bardziej jeżeli różnią się choćby wariantem użytego SoC).