Są jakieś badania które sprawdzą mi neuroprzekaźniki? Gdzieś mam nadmiar lub brak i mam coś na zadadzie zmęczenia oraz spowolnienia ruchowego. Uważam że mam przeciążony te układ. #psychologia #psychiatria #narkotykizawszespoko #medycyna #neurologia
@the_nightfly: co mi po testach psychologicznych jak to ma taką samą wartość co d--a za prześcieradłem. Poza tym mam afantazje zmysłów to praktycznie nie mogę odpowiedzieć na żadne pytanie z życia.
@Daniell236: są, ale tylko z krwi więc uja warte. znaczy się nie tylko, ale najpierw musisz się uśmiercić bo inaczej mózgu nie pokroją bo prawo zabrania.
jak chcesz aktywnosć mózgu badać to sobie możesz prywatnie za ~1400zł zrobić fMRI, wątpże, ze cokolwiek CI to powie ale możesz xd
co mi po testach psychologicznych jak to ma taką samą wartość co d--a za prześcieradłem.
@WolvvloW: choćby w gliwicach, szukaj pod badanie czynnościowe mózgu
do niczego CI to nie jest potrzebne. z reszta chorób psychicznych się z rezonansu nie ocenia bo nawet tego nie uczą psychiatrów o ile w ogóle medycyna to umie zrobić. znajomość mózgu jest na niskim poziomie, tak samo chorób psychicznych, czym są i ska się biorą. nie wiemy tego tak realnie.
@Daniell236: jest opcja na badanie, które da Ci znać, na które leki od psychiatry Twój organizm zareaguje najkorzystniej. Nie pamiętam nazwy badania, ale kosztuje ok 3000zl i wygoogluj sobie
@10129: większość chorób oraz odczuć wynika z dzięków które nas otaczają co w momencie otwarcia się na bodzice a dzieje się to w niewidomym momencie zapisuje nas na dłuższy okres. Z moich analiz wynika że większość np migren to po prostu dźwięki wynikające z ścieków, samolotów. Co do choleryków to dźwięk wentylatora z lodówki gdy się załączy. Co do depresji bardziej jest ze śladów chemicznych z otoczenia. W zasadzie jest
@stojam_obok: o ciekawe ja to muszę cuda robić z suplementów aby postawić się na nogi i jest to czasami chwilowe. To są takie koktajle i mieszaniny że głowa mała ale działa zajebiście. Tylko sam nie wiem czemu czasami mam mój codzienny stan i to nie wchodzi. Ale też mnie martwi to że muszę się wspomagać chciałabym wiedzieć gdzie mam przeciążenie lub niedobór ew co z tego wszystkiego mi sprawia że
@Daniell236: ale w jakim celu chcesz to robić? Idź po prostu do dobrego psychiatry i tyle. Warto zadbać o siebie jak najszybciej gdy odkryjesz, że coś jest nie tak jak być powinno
jak chcesz aktywnosć mózgu badać to sobie możesz prywatnie za ~1400zł zrobić fMRI, wątpże, ze cokolwiek CI to powie ale możesz xd
to co się dzieje w mózgu(pod względem
choćby w gliwicach, szukaj pod badanie czynnościowe mózgu
do niczego CI to nie jest potrzebne. z reszta chorób psychicznych się z rezonansu nie ocenia bo nawet tego nie uczą psychiatrów o ile w ogóle medycyna to umie zrobić. znajomość mózgu jest na niskim poziomie, tak samo chorób psychicznych, czym są i ska się biorą. nie wiemy tego tak realnie.
Zaburzenie schizotypowe? ( ͡º ͜ʖ͡º)