Wpis z mikrobloga

#lekarz w mojej mieścinie przyjmuje codziennie wg. tabelki wywieszonej na recepcji, w godzinach 8-12 w gabinecie, 12-14 wizyty domowe i 14-16 w gabinecie.

W godzinach 8-12 bez problemu można się dostać. Jak z wizytami domowymi, nie wiem, nie korzystam.
W godzinach 14-16 nie ma szans na umówienie wizyty bo, jak każdy w mieścinie wie, lekarza nie ma w gabinecie. Przyjmuje na prywatnej praktyce u siebie w domu. Recepcja nie umawia pacjentów w tych godzinach.

Co można z takim gościem począć?
Po pytaniach, czemu po 14 lekarza nie ma, dostałem informację że w innym mieście przyjmuje. I to trwa od wielu, wielu lat
goblin21 - #lekarz w mojej mieścinie przyjmuje codziennie wg. tabelki wywieszonej na ...

źródło: temp_file3150068949714112703

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@darek-jg: Przecież lekarz nie musi przyjmować w godzinach pracy przychodni. Lekarze to kontraktowy, mówi że pracuje do 14 to za tyle mu zapłacą.

@goblin21 Nic bo to nie twoja sprawa contest napisane na tabliczce, tylko sprawa między przychodnią a lekarzem. To nie jest tak że ona tam pracuje na etat albo że ma obowiązek tam być. Kiedyś przyjmował tak, teraz inaczej tylko tabliczki nikt nie zmienił
  • Odpowiedz